АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ: «Мирослав Скорик зумів почути, як співає українська душа про свободу»

Середа, 03 червня 2020, 14:57
"Мелодія" Мирослава Скорика є виявом генетичної мелодії нашого народу. Він почув мелодію української душі в ті часи, коли та душа плакала, бо була поневолена і зневажена, але ніколи не переставала співати. Маючи відкрите серце, він зміг її почути. Ця мелодія, наче відблиск небесної дійсності, звучала, звучить і буде звучати тут, між нами, на землі. Про це сказав Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, під час Панахиди в Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ.

«Сьогодні, – каже Глава УГКЦ, – весь наш народ в Україні і на поселеннях сущий, наша держава, кожне українське серце переживає смуток глибокої втрати. Господь Бог покликав до дому Небесного Отця великого сина українського народу, нашого брата, співпрацівника, знайомого, але передусім людину, яка назавжди ввійде в історію української культури як той Мирослав, що міг почути, передати у своєму мистецтві, як співає українська душа».

«Його "Мелодія", яка завжди носитиме його прізвище та ім’я, є виявом генетичної мелодії нашого народу. Він почув мелодію української душі в ті часи, коли ця душа плакала, була поневолена, зневажена, але ніколи не переставала співати. Маючи відкрите серце, він зміг її почути. Ця мелодія, наче відблиск небесної дійсності, звучала, звучить і буде звучати тут, між нами, на землі», – переконаний Предстоятель УГКЦ.

Блаженніший Святослав попросив, щоб за прикладом Мирослава Скорика ми ніколи не закривали наші вуха, серця і душі перед цією піснею, що  лунає з глибин душі нашого народу, а сьогодні разом з паном Мирославом із землі переходить до небес.

«З паном Мирославом ми були близько знайомі і організовували чимало різних проєктів. Він виконував свою славну "Мелодію" перед папою Іваном Павлом ІІ. Керував симфонічним оркестром у Римі для папи Венедикта, виконуючи цей твір», – поділився він.

«Коли мене сьогодні запитують, як зрозуміти українську душу, усім кажу: послухайте "Мелодію" Мирослава Скорика. Сьогодні так необхідно прислухатися до музики української душі, яка долає усі перешкоди і ламає усі кордони. Цю "Мелодію" розуміють в усіх країнах і у всіх культурах. Він почув, коли нас переслідували, як українська душа співає про свободу, про вічність, про красу і довіру до Бога, як вона шукає Небесного Отця», – додав Отець і Глава УГКЦ.

«Ми сьогодні молимося, щоб Господь Бог прийняв його у свої небесні обійми. Сьогодні він цю "Мелодію" співає перед троном Небесного Отця», – переконаний Предстоятель УГКЦ.

Фото Київської архиєпархії

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next