АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ: «Митрополит Андрей пророкував Україні європейське майбутнє»

Середа, 11 березня 2015, 13:35
Митрополит Андрей, уже будучи на смертному ложі, виголосив пророцтво щодо майбутнього України. Це був 1944 рік, якраз тоді, коли хвиля «червоного терору» захлинула Галичину. Тоді про незалежну Україну годі було говорити і мріяти.

Так сказав Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у відеоблозі для «Живого.ТБ», підкреслюючи, що це був момент «найбільшого національного розчарування». «Серед цього моря темряви, горя і розпуки Митрополит бачив воскресіння України і воскреслу Церкву, яка є силою воскреслого народу і держави», – продовжив думку Глава Церкви.

Владика Андрей пророкував те, що Україна стане могутньою державою, не поступатиметься іншим високорозвиненим країнам. Мир, добробут, щастя, висока культура, взаємна любов і згода будуть панівними в майбутній Україні. Та для цього, за пророцтвом Митрополита, потрібно молитися, щоб Господь Бог і Мати Божа опікувалися нашим народом, який так багато витерпів.

На думку Блаженнішого Святослава, це пророцтво якраз про європейську Українську Державу. Тому, за його словами, нам важливо «вдивлятися сьогодні в майбутнє нашої оновленої країни очима надії митрополита Андрея».

«Нехай цей заклик слуги Божого Андрея стане для нас надією на те, що війна закінчиться, лихоліття минеться, Україна є і буде. Ми маємо йти до цієї перемоги працею, особистими жертвами «аж до крови і смерті». Неустанною молитвою ми повинні крокувати з Митрополитом у наше майбутнє», – завершив Блаженніший Святослав.

Департамент інформації УГКЦ

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next