АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ на Воздвиження: «Ми повинні мати сміливість черпати з Хреста сили, аби жити вповні»

П'ятниця, 27 вересня 2013, 15:02
Сьогодні можемо сказати, що християнин – це той, хто знає, де є Дерево життя, і має до нього постійний доступ.
Зображення 1 / 15 Використовуйте клавіші для перегляду

Він нагадав, що коли Господь Бог створив людину, то одразу пов’язав її життя з деревом. «Це дерево Святе Письмо називає Деревом життя. Воно росло в центрі Раю і було символом та знаком сопричастя життя між Творцем і людиною – Його сотворінням», – розповів Предстоятель УГКЦ.

«І коли людина, – продовжив він, – через гріх втратила доступ до Дерева життя, почала хворіти й вмирати».

«Але завжди в неї є ностальгія за втраченим Раєм, ностальгія за Деревом життя. І це райське Дерево життя у сьогоднішньому святі доступне кожному віруючому християнину», – переконує Глава Церкви.

Продовжуючи пояснювати силу Хреста, проповідник відзначив, хто такий християнин у сьогоднішньому вимірі.

«Сьогодні можемо сказати, що християнин – той, хто знає, де є Дерево життя і має до нього постійний доступ. Але Хрест Господній має бути в центрі життя християнина. Ми повинні мати сміливість черпати з нього сили, щоб жити вповні по-християнськи й по-людськи, щоб виконувати Божі заповіді, щоб мати силу прямувати дорогами духовного життя. Бо з Хреста Господнього випливає духовна сила й мудрість», – вважає Блаженніший Святослав.

Він пояснив, що для нас, християн, Хрест – знак перемоги над злом, а також над смертю. І навіть коли нас свого часу покладуть до гробу – на нашій могилі засяє Чесний і Животворящий Хрест Господній, як знак надії на воскресіння.

«Отож сьогодні, у це свято, черпаймо життєву християнську духовну силу з Чесного і Животворящого Хреста Господнього», – побажав Глава Церкви всім вірним.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next