АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ подякував Папі Францискові за всесвітню молитву за Україну

Четвер, 27 січня 2022, 10:55
Як вчить нас наша молитовна традиція, ми розпочинаємо всі наші молитви з подяки. Насамперед хочу подякувати Папі Францискові за те, що він вислухав наше прохання і закликав цього дня весь світ до молитви за мир в Україні. Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у середу, 26 січня, на завершення молитви за мир в усьому світі, зокрема в Україні.

«Папа Франциск не просто закликав, а був учасником цієї молитви. Він особисто молився "Отче наш" і просив усіх багато разів на день промовляти цю молитву», – сказав Предстоятель, розпочинаючи молитву на вервиці з каплиці своєї резиденції в Києві.

За його словами, наша Церква, відповідаючи на заклик Папи Франциска, долучаючись до Всесвітнього дня молитви за мир, зокрема за мир в Україні, огорнула молитвою український народ, своїх дітей, які переживають хвилі непевності, розгубленості.

Глава Церкви назвав цю подію безпрецедентною в духовному житті нашої Церкви.

Ми огорнули молитвою дітей нашої Церкви на всій земній кулі. Ми перебували в молитовному чуванні, яке розпочалося в Києві, продовжилося в Мельбурні (Австралії), потім перейшло на інші континенти, до теплої Бразилії, Північної Америки, США, Канади…

Ми молилися в катедральних соборах нашої Церкви Перемишля, Рима, Парижа, Лондона.

Ми єдналися в молитві Марійського центру Зарваниці. Лунала молитва в катедральному храмі Святого Юра і у Львові, Івано-Франківському катедральному соборі Воскресіння Христового. Ми разом молилися в катедральному соборі Пресвятої Трійці в Дрогобичі.

Ми молилися з Перемишлем і Ольштином у Польщі.

Ми чули молитву наших воїнів і волонтерів у Краматорську – у місті, яке вже пережило окупацію і звільнення, у дерев'яному храмі, яке має сліди ворожих обстрілів у своєму куполі.

Ми чули молитву військовослужбовців, які вселяли надію в наші серця.

Ми молилися разом з братами латинської Церкви.

Ми отримали благословення кардинала Ніколса з Лондона. З нами молився Апостольський нунцій у Великій Британії, знаний нам архиєпископ Клаудіо Ґуджеротті.

Ми єдналися в молитві Святого Егідія тут, у Києві, в костелі Святого Олександра. Молитву очолив Апостольський нунцій в Україні Вісвальдас Кульбокас.

«Ми, як Мати-Церква, огорнули весь український народ. І хочемо тепер передати це наше дорогоцінне улюблене Богом дитя – нашу Церкву, наш народ у Божі руки, як це робила свого часу Марія з праведним Йосифом», – сказав Блаженніший Святослав.

Читайте також: Апостольський нунцій в Україні під час молитви за мир: «Учні Ісуса Христа ніколи і нікому не можуть приносити ні війни, ні насильства»

Глава Церкви подякував представникам інших Церков і релігійних конфесій, які долучилися до цієї молитви в різних містах і храмах світу. Юдеї України також молилися разом.

«Ми віримо, – сказав він, – що Господь Бог вислухає цю молитву. Ми якось відчуваємо, що на наших очах здійснюються слова, які сказав Христос своїм учням: коли ви молитеся, то вірте, що отримаєте те, про що просите. І буде вам!».

Віддаймося, закликав Предстоятель, під покров Пречистої Діви Марії. Нехай вона нас провадить, зігріває наші серця, просвічує наш розум. І допоможе нам знайти відповіді на непрості питання, відповіді на які ще шукаємо. 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next