АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ попросив підтримати започатковану Блаженнішим Любомиром благодійну ініціативу «Андріїв гріш»

Четвер, 06 грудня 2018, 14:42
Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав звернувся до всіх вірних та людей доброї волі, які бажають допомогти тим, що страждають від війни в Україні, скласти свої пожертви для фонду «Андріїв гріш», який започаткував світлої пам’яті Блаженніший Любомир.

«Мій славний попередник Блаженніший Любомир, – сказав Глава УГКЦ, звертаючись у відеоролику до вірних, – лишив нам таких дві перлини своєї мудрості. Він говорив так: патріархат будується і патріархат коштує. І як один з інструментів будівництва патріарших структур, патріаршої гідності нашої помісної Церкви в Україні і в цілому світі, він передав мені один інструмент, який називається "Андріїв гріш"».

«Підтримайте цю ідею Блаженнішого Любомира. І нехай Господь Бог усіх вас сторицею благословить. А нашу Церкву увінчає патріаршою гідністю», – закликав Предстоятель Церкви.

Щороку вірні УГКЦ у день святого апостола Андрія Первозваного складають пожертву у фонд «Андріїв гріш», який призначений для реалізації душпастирських і соціальних ініціатив Церкви.

Збір коштів проводиться як в Україні, так і закордоном.

Досі зібрані кошти використовувалися для підтримки структур Церкви на місійних теренах. Проте, у вересні цього року Синод Єпископів Української Греко-Католицької Церкви вирішив, беручи до уваги виклики, що стоять перед українським суспільством, - війна на Сході України, велика кількість полонених, вдів і сиріт, поранених, вимушених переселенців та інших соціально незахищених категорій наших співгромадян, - спрямувати кошти фонду «Андріїв гріш» на пасторально-соціальні проекти в Україні.

Блаженніший Святослав упродовж останніх років багато разів у різний спосіб надавав допомогу потерпілим унаслідок воєнних дій на Сході країни - як через заангажованих осіб, так і особисто.

Слід наголосити, розподіл коштів відбувається за колегіальним рішенням правління Фонду, до складу якого входять Блаженніший Святослав (як його голова) та четверо радників.

Свої пожертви для фонду «Андріїв гріш» вірні УГКЦ можуть скласти у своїх парафіях.

 

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next