АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ порадив, як бути патріотом України, проживаючи в іншій державі

Вівторок, 27 квітня 2021, 22:57
Любіть свою Батьківщину, навіть якщо ви проживаєте в іншій країні. Думайте і моліться за неї. Ваша любов підкаже вам, що конкретного для України треба зробити. Про це сказав Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав в ефірі програми «Відкрита Церква» на «Живому телебаченні», відповідаючи на питання українки з Німеччини про те, як можна бути патріотом України, проживаючи за кордоном. Відтак дав декілька практичних порад. Співрозмовником Глави Церкви був Євген Нищук, український актор театру і кіно.
Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ Євген Нищук Євген Нищук

Глава Церкви поділився кількома конкретними порадами, як можна бути патріотом України, проживаючи закордоном, у випадку авторки запитання – у Німеччині: «Насамперед розповідайте правду. Робіть дописи німецькою мовою у соціальних мережах. Розповідайте рідним і знайомим правду про ситуацію в Україні».

«Ви повинні бути свідками правди, а правда має свою силу. Не соромтеся розповідати про війну в Україні», – додав він.

Також Отець і Глава УГКЦ порекомендував робити конкретні вчинки допомоги Україні. «Знаю, що багато хто з нашої діаспори підтримує конкретного воїна чи когось, хто потребує допомоги в лікуванні та інших харитативних справах. Такі питання координують наші громади в різних частинах Німеччини та інших країнах. Така допомога дуже важлива», – наголосив Предстоятель.

Блаженніший Святослав також закликав, зокрема в разі проживання в Німеччині, говорити до серця німецької влади, адже Німеччина сьогодні є локомотивом Європи і важливим партнером України.

А Євген Нищук зауважив, що протягом останніх семи років війни на Сході України волонтери з української діаспори в різних країнах світу зробили чимало, тим самим виявляючи свою любов до України. «Навіть маленької писанки чи малюнка зі словами "Ми з вами!", переданих із Німеччини в Україну, – цього буде достатньо», – додав він.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next