АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ привітав українців Бразилії з трьома ювілейними датами

Субота, 19 червня 2021, 21:00
Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав привітав українську діаспору Бразилії зі 130-річним ювілеєм міграції.

Крім того, цього року виповнюєтеся 50 років єпархії Святого Івана Хрестителя УГКЦ і 40 років фольклорній групі «Полтава».

«Ці ювілеї говорять про дуже інтенсивний духовний національно-культурний історичний період. Говорять про наших попередників, про наших перших поселенців у Бразилії, які, долаючи надзвичайні труднощі, привезли із собою на цю землю культуру, мову, звичаї, але головне – живу віру нашої Церкви», – сказав Блаженніший Святослав у спеціальному зверненні до вірних-греко-католиків Бразилії.

«Отож сьогодні дозвольте мені щиро привітати вас усіх, – зазначив Предстоятель, – із цим святом з Патріаршого собору Воскресіння Христового з Києва. Сьогодні з вами святкує і радіє вся українська громада в різних країнах земної кулі. З вами радіє Київ та Україна. З вами радіє ваша мати – Українська Греко-Католицька Церква. Ми сьогодні молимося, щоб Господь Бог поблагословив нашу громаду, нашу Церкву у Бразилії».

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next