АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ про те, як стати щасливим: «Чинімо добро!»

Вівторок, 21 грудня 2021, 23:21
Щоразу, коли ми чинимо добро, ми почуваємося сильними і щасливими. Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у ефірі програми «Дійові особи» з Ларисою Губіною на «5 каналі».
Фото: «Rzeczpospolita» Фото: «Rzeczpospolita»

Предстоятель відзначив, що людина має вроджене відчуття добра. Це як підлітки, які мають вроджене відчуття несправедливості, вроджене відчуття, що справжнє, а що фальшиве.

Почуття хотіти робити добро, на його думку, потрібно плекати в собі. «Бо щоразу, коли ми чинимо добро, то робимо крок до своєї свободи і свого щастя», – переконує він.

У християнському розумінні, наголошує Блаженніший Святослав, метою людського життя є наш вічний спочинок у Бозі. «Тобто Бог є нашим щастям. І це щастя – не щось абстрактне, а хтось. Це як хлопець, коли знайде дівчину, за яку готовий своє життя віддати, відчуває момент щастя. Так само й дівчина, яка знайшла коханого хлопця і віддає себе в його руки, почувається в цей момент щасливою, – сказав Глава Церкви і продовжив: – Але це є щось, що є людське і тимчасове. А наш Господь є вічним. Він є найбільшим добром, і коли ми себе віддаємо Йому, відчуваємо тоді повноту щастя. Тому метою існування Церкви є спасіння людських душ, дати людині досягнути тієї мети, для якої взагалі існуємо у всесвіті, – щоби кожна людина осягнула своє щастя – вічне життя».

«Чиніть добро і ви відчуєте насолоду від цього, радість. Ви відчуєте, що чинити добро – це не складно, а навпаки – радісно. І тоді ми є дуже сильні, як казав Блаженніший Любомир», – резюмував духовний лідер.

Департамент інформації УГКЦ,
фото з архіву

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next