АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ: «Свято Пасхи показує, що останнє слово завжди буде за добром»

Середа, 27 квітня 2016, 14:47
Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у Велику середу Страсного тижня під час «Доброї розмови» у спільному ефірі «Воскресіння. Живе радіо» та радіо «Марія» запрошував святкувати Пасху, навіть якщо людина не постила.

У східному обряді, нагадує Предстоятель, на Пасху в чині Пасхальної Утрені ми читаємо слово Івана Золотоустого, в якому йдеться про тих, хто запрошений до пасхальної радості. «Прийдіть і радійте в цей день, ті, що постили, і ті, що не постили... тому що Господня трапеза готова для всіх, Господь ваш є добрий і милосердний».

«Тому, – вважає Блаженніший Святослав, – незважаючи на те, що ми по-різному відгукувалися перед тим на те запрошення, серйозно чи несерйозно сприймали ті християнські правила життя чи досконалості, дуже важливо не запізнитися зробити цей крок».

«Якщо умовно, – продовжив Архиєрей, – узяти як один день усе наше життя в цьому видимому матеріальному світі, ніколи не пізно навернутися, ніколи не пізно покаятися у своїх гріхах, ніколи не пізно прийняти дар Божої любові та Боже милосердя. Пізно вже буде після смерті».

Духовний лідер греко-католиків додав, що людина ніколи не перебуває в одній зі сфер – добра чи зла. Ми постійно відчуваємо, що між добром і злом іде боротьба. «Але якраз свято Пасхи, – вважає Блаженніший Святослав, – показує, що останнє слово завжди буде за добром, що життя завжди переможе смерть, що світло завжди сильніше від темряви. Хоча ми перебуваємо у такій духовній діалектиці між добром і злом, проте мусимо зробити свій особистий вибір і стати на боці Христа, на боці того Бога, в якого віруємо. Як християни, ми ніколи не хочемо бути на боці тих, які вбивають, які інвестують у війну, які поширюють брехню, неправду чи носять у собі темряву».

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next