АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ у 106-й день війни закликав світову спільноту не купувати награбоване росією в Україні

Четвер, 09 червня 2022, 15:17
Звертаюся сьогодні до світового співтовариства, до сумління людей усього світу: не купуйте награбоване в Україні! Бо в іншому разі ви стаєте співучасниками злочинів, які чинять окупанти, прийшовши на українську землю. Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у своєму щоденному воєнному зверненні на 106-й день війни росії проти України.
Фото: ua.depositphotos.com Фото: ua.depositphotos.com

«Сьогодні ми підносимо молитви, – додав Предстоятель, – за тих людей, які потрапили в лабета ворога і не мають іншої допомоги, іншої надії, як тільки на Господа Бога і на християнське сумління всіх людей доброї волі».

Блаженніший Святослав зауважив, що становище нашого цивільного населення на окупованих територіях трагічне і щодня погіршується.

«Стає очевидним, що війна, яку росія розпочала проти України, за своїм змістом є колоніальною. Україну вкотре намагаються перетворити на колонію, і то майже в серці Європи. Ця колоніальна війна супроводжується вбивствами, зґвалтуваннями, грабежами і,що дуже прикро, росія вивозить і продає на міжнародному ринку все те, що можна награбувати в Україні», – сказав духовний лідер.

Глава Церкви зауважив, що ми переживаємо уже сьомий день Декади місійності. Сьогодні Боже Слово нам говорить про молитву.

«Ми сьогодні молимося, молимося разом, молимося навчені Духом Святим в імені нашого Спасителя, в імені Ісуса до Отця, волаючи про одне – про мир для України, зупинення війни. Ми молимось за українське військо. Ми молимося про те, щоби Господь зупинив вбивчу руку наших ворогів, тому що Україна не тільки має право боронитися, але навіть наш ворог має право бути зупиненим, щоб більше не чинити злочинів», – вважає Блаженніший Святослав.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next