АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ у 145-й день війни: «Огорнімо й підтримаймо молитвою усіх вимушених переселенців, бо молитва єднає»

Понеділок, 18 липня 2022, 19:10
Як молитва єднає маму і сина, який воює на фронті, чоловіка і жінку, яких розлучила війна, так вона єднає і підтримує тих, хто почувається самотнім. Звернімося сьогодні до Отця, Сина і Духа Святого з проханням про заступництво над тими, хто може уповати в цій війні тільки на Бога. Про це сказав Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у щоденному воєнному зверненні у 145-й день війни росії проти України.

«Упродовж останньої доби українська земля знову здригалася від гуркоту різноманітної зброї, на яку тільки здатний злий геній сучасної людини. Ведуться активні бойові дії на Луганщині та Донеччині. Вночі ворог знову наніс потужний ракетний удар по місту Миколаєву, близько десяти ракет впало на голови людей, які мирно спали в цьому багатостраждальному місті. Під ракетними ударами опинилися Дніпропетровська, Запорізька та Харківська області. Здригався Харків. Щодня зазнають обстрілів прикордонні території Сумської та Чернігівської областей», – поділився новинами з фронту Предстоятель УГКЦ.

У сьогоднішньому зверненні Глава Церкви говорить про християнську молитву. Отець і Глава УГКЦ зауважив, що тепер, в умовах жахливої війни, в Україні моляться всі: і християни, і ті, що вважають себе членами інших релігійних спільнот, і невоцерковлені та не дуже віруючі люди.

Архиєрей пояснив особливості християнської молитви.

За його словами, такою першою особливістю є те, що християни моляться завжди в ім’я Ісуса Христа. «Ми, християни, коли молимося, обіймаємо нашого Небесного Отця. Ми молимося завжди в ім’я нашого Спасителя Ісуса Христа, бо в Ньому живемо, перебуваємо, у Нього охрестилися, зодягнулися. І молячись до Отця в ім’я Його Сина, ми завжди молимося в Церкві, з Церквою і за Церкву», – пояснив він.

І додав: «Тож ми ніколи не самотні в нашій молитві, а завжди разом. Ми молимося завдяки дії та присутності в нас Святого Духа, тому що це Він щодня будить людське серце і вчить нас, як і про що нам молитися. Це Він заступається за нас перед Отцем стогонами невимовними, як каже Святе Писання. Це Він, Дух-Утішитель, єднає нас між собою і з Христом, а відтак відкриває наші серця, у які сам влитий, до Небесного Отця, і промовляє: "Авва (Отче)!"».

«Тому християнська молитва – це наше промовляння до рідного Бога, якого ми знаємо і який знає нас. Господь знає, що нам потрібно, ще перед тим, як ми відкриємо уста. Тому однією із найважливіших рис християнської молитви є повне довір’я до того, до кого ми звертаємося, хто є нашою надією і нашим порятунком. Навіть більше, це усвідомлення, що той, до кого ми молимося, є близько, у мені, тому що людина – носій, храм Пресвятої Тройці», – наголосив Глава УГКЦ.

Блаженніший Святослав попросив про молитву за усіх вимушених переселенців, хто сьогодні через бойові дії покидає домівку.

Люди змушені, каже Предстоятель, покидати все і пускатися в невідоме, з плачем, з криком до Бога, з болем і жалем у серці.

«Знаємо ми тих людей чи не знаємо, мали нагоду зустрічатися з переселенцями, біженцями чи не мали – огорнімо їх молитвою, бо молитва єднає. Як молитва єднає маму і сина, який воює на фронті, чоловіка і жінку, яких розлучила війна, так вона єднає і підтримує тих, хто почувається самотнім. Звернімося сьогодні до Отця, Сина і Духа Святого з проханням про заступництво над тими, хто може уповати в цій війні тільки на Бога», – просить Верховний Архиєпископ УГКЦ.

«Боже, благослови Україну! Боже, благослови всіх зранених цією війною! Боже, заопікуйся всіма тими, кому війна зламала життя! Боже, навчи нас молитися! Як апостоли просили свого Вчителя, так і ми сьогодні Тебе просимо: навчи нас, як правильно маємо до Тебе звертатися, щоб ми могли разом із Тобою не тільки перемогти в цій війні, а й бути свідками життя серед моря смерті, яке довкола нас розливається. Боже, благослови Україну!» – просить Блаженніший Святослав.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next