АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ у 19-й день війни: «Заохочую всіх до молитви і посту, щоб вигнати з України злого духа війни і всіх, що є його носіями»

Понеділок, 14 березня 2022, 11:39
Постімо і молімося за припинення війни в Україні, за припинення кровопролиття, кожен у свій спосіб, хто як уміє, в Україні чи на поселеннях. До цього закликав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у 19-й день війни у своєму щоденному воєнному зверненні.
У Києві на Оболоні російський снаряд влучив у житловий будинок, 14 березня 2022 року, фото: ДСНС У Києві на Оболоні російський снаряд влучив у житловий будинок, 14 березня 2022 року, фото: ДСНС

Сьогодні 14 березня 2022 року, і Україна переживає 19-й день кривавої війни. Цієї ночі знову палали міста і села України. Знову зранене наше місто Київ, знову на голови мирних українців, які намагалися відпочивати вночі, падали російські бомби і ракети.

«Але Україна стоїть. Україна бореться. Україна засвідчує, що сила духу може бути сильнішою за силу чужої агресивної зброї. Український народ засвідчує своє право на існування, на свободу, право бути собою», – сказав Предстоятель.

Глава Церкви подякував усім тим, хто в різних частинах Європи і світу, зокрема впродовж останніх вихідних, виходив на площі та вулиці своїх міст у своїх країнах, щоб заманіфестувати гостре «ні!» агресії росії проти України.

«У таких обставинах не може бути нейтральної позиції. Бо той, хто мовчить, хто не засуджує цієї війни, стає співучасником злочину, агресії вбивств мирних людей України, – вважає Блаженніший Святослав і додає: – Тому дякую всім тим, хто разом з Україною виборює для всього світу право на мирне існування в новий час».

Глава Церкви подякував Святішому Отцеві Франциску, який вчора знову став на захист міст-мучеників України, зокрема Маріуполя, де і цієї ночі та за минулий день загинуло більше сотні людей.

Він подякував також усім лідерам країн за пошук мирного розв’язку війни в Україні. Водночас зауважив, що час на декларації та утвердження принципів і певних засад уже минув. Треба шукати механізмів, як зупинити цю війну.

«Усіх вас закликаю не мовчати, не стояти осторонь, не бути учасниками злочину», – наголосив Глава Церкви.

Блаженніший Святослав пригадав, що Україна переживає час Великого посту, тож закликав усіх до молитви і посту, щоб вигнати з України злого духа війни і всіх тих, які є його носіями.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next