АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ у 32-й день війни: «Через Україну постане новий світ, де зло буде переможене»

Неділя, 27 березня 2022, 12:18
Ми бачимо, що в Україні народжується якесь нове життя. Бачимо, що той хрест Господній, на якому зі свого животворного боку Христос виточив світові кров і воду – джерело життя вічного – пульсує серед нас і сьогодні. Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у своєму щоденному військовому зверненні у 32-й день війни рф проти України.

«Через Україну постане новий світ. Світ, де вже більше не буде зла. Світ, де зло буде переможене. Світ, де людина буде почуватися гідною, а людське життя буде пошановане», – додав Предстоятель.

«Учора трагічній атаці було піддано мирне місто Львів. І кожного разу, коли ракета влучає в мирне місто, є відчуття, що це черговий цвях вбивається в тіло України. Україну розпинають», – сказав Блаженніший Святослав.

За словами духовного лідера, Україна переживає свою Голгофу. Час великого болю. Час, коли український народ питає Бога і себе: чому? у чому є сенс людських страждань? звідки нам взяти силу, щоби побачити світло Божої мудрості в обставинах безумства війни?

Цієї неділі, яка згідно з юліанським календарем є третьою неділею Великого посту, Христова Церква перед очі Божої нагороди підносить Чесний і Животворний хрест Господній. Цю неділю ми так і називаємо – Хрестопоклонною неділею.

«Вдивляючись у розп’ятого на хресті нашого Спасителя, ми частково знаходимо відповіді на ці питання. Сьогодні Христа розпинають, вкотре разом з Україною. І єднаючи страждання і муки, які ми переживаємо в Україні, зі стражданнями розп’ятого Христа, ми знаходимо ключ до розуміння», – сказав Глава Церкви.

Блаженніший Святослав сердечно подякував усім тим, що разом з Україною черпають сенс нового життя із тих страждань, які ми переживаємо, і з нами солідаризуються. Він висловив вдячність міському голові Лондона і всім мешканцям північного Альбіону за те, що вчора, на заклик нашого Президента, усі вони вийшли на вулиці свого міста, щоб показати солідарність з Україною.

«Хочу подякувати всім тим, хто, відчуваючи біль України, вміє народжувати нове життя там, де живе, де бореться, де будує своє життя. Хай це повториться у столицях країн всього світу», – побажав Предстоятель.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next