АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ у 45-й день війни: «Росія в Україні щодня чинить злочини, яким немає виправдання і які гідні огиди й світового засуду»

Субота, 09 квітня 2022, 13:33
Ми вчора стали свідками страшного злочину на вокзалі Краматорська. Свідомо і добровільно, зумисно, сплановано на цей вузол залізничного зв’язку було скеровано дві російських ракети, які вбили 53 особи, і більше ста людей є поранених.
Дитяча іграшка в крові після ракетного удару по вокзалу Краматорська, 8 квітня 2022 року Дитяча іграшка в крові після ракетного удару по вокзалу Краматорська, 8 квітня 2022 року

Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у своєму щоденному воєнному зверненні у 45-й день війни. 

Він додав, що багато з пораних є у важкому стані і можуть померти в наступні години чи дні. Були вбиті жінки і діти – люди, які намагалися евакуюватися, виїхати із зони важких, гарячих бойових дій. Це мирні люди, яких хотіли зробити заручниками цієї війни. Там не було війська. Там не було якоїсь військової інфраструктури. Там були цивільні люди. 

За словами Глави УГКЦ, останній день і остання ніч були справді драматичними. Ми знову бачили ракетні удари по наших містах, ми бачили смерть безневинних людей. Жорстокі бої йдуть навколо нашого Харкова, на Донбасі, довкола Маріуполя, на півдні нашої Батьківщини. 

Предстоятель вкотре зауважив, що ворог веде тотальну війну проти України і навмисно не тільки вбиває  військових, а й нищить наші міста і села, але головне – веде планомірну системну війну проти мирних людей.

Духовний лідер наголосив, що коли людина чинить зло не цілком свідомо або не цілком добровільно, тоді її особиста відповідальність за цей вчинок, за це зло може бути меншою. Але коли вона зумисно, сплановано чинить зло, тоді несе повноту відповідальності. Тоді те зло проникає в її душу і серце, нищить її зсередини, робить її рабом гріха і несе смерть. «Кара за гріх є смерть, каже нам Боже слово», – наголосив Глава Церкви. 

За словами Блаженнішого Святослава, у Краматорську ми знову стали свідками злочину, який немає виправдання і гідний огиди, світового засуду. Це приклад злочину проти людяності. 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next