АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ у 53-й день війни: «Сьогодні саме українська молодь показує, що Україна є і буде!»

Неділя, 17 квітня 2022, 14:38
Сьогодні українська молодь, наші дівчата і хлопці, дають приклади геройської любові до своєї Батьківщини, до своїх рідних і близьких. І саме ця любов робить їх непереможними. Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у своєму щоденному воєнному зверненні у 53-й день війни росії проти України.
Українська молодь на демонстрації проти війни росії проти України, Вашингтон, США, 24 лютого 2022 року,  фото: Getty Images/Анна Манімейкер Українська молодь на демонстрації проти війни росії проти України, Вашингтон, США, 24 лютого 2022 року, фото: Getty Images/Анна Манімейкер

Сьогодні Україна переживає Квітну неділю. Це особливе свято, каже Предстоятель, яке передвіщає Пасху Господню і в якому бачимо Спасителя, що тріумфально входить у своє місто Єрусалим, де Бог хоче перебувати зі своїм народом.

Традиційно цієї неділі ми особливо звертаємо увагу на нашу молодь, адже сьогоднішнє свято у нашій Церкві є Днем молоді.

«Саме молодь відчуває той живий стосунок людини з Богом і живі, справжні стосунки ставить вище від різних ментальних схем, ідеологій і стереотипів спілкування між людьми», – вважає Глава Церкви.

Саме на плечі української молоді, відзначив Блаженніший Святослав, упав увесь тягар війни. Ми живемо в трагічні часи, проте вони породжують новітніх героїв нашого часу.

«Сьогодні українська молодь дивує світ. Бо сила живого стосунку щодо Бога і ближнього, сила отих християнських цінностей сяє в обличчі українського юнака та української дівчини на весь світ. Саме українська молодь показує, що Україна є і буде, тому що її будує, її хоче, її любить українська молодь», – наголошує духовний лідер.

Глава УГКЦ привітав усіх молодих людей, наших дівчат і хлопців із цим святом: «Запевняю, що ваша Церква-мати вас любить, за вас молиться, вас підтримує, вами пишається. Показуйте сьогодні сенс справжнього життя всім людям світу, що, можливо, не знають справжніх цінностей, за які варто віддати своє життя».

Архиєрей звернув особливу молитовну увагу на нашу молодь на окупованих територіях, на молодь, яка сьогодні змушена покидати свою Батьківщину і розпорошена по різних країнах світу і континентах. «Зберімося сьогодні разом навколо Христа, довкола Його присутності між нами. І відчуймо цей життєдайний подих Спасителя, з яким Він нині приходить до нас», – закликав духовний лідер.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next