АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ у 58-й день війни: «Неможливо сьогодні у світі бути християнином і не добачати ран Христових у тілі народу України»

П'ятниця, 22 квітня 2022, 16:14
Неможливо сьогодні бути справжнім християнином і не чути невинної крові Авеля, яка лунає до небес з української землі. Неможливо сьогодні пережити таїнство поховання нашого Спасителя, який хотів триденно лягти у гробі, не бачачи тих невинно вбитих, яких ми знаходимо кожного дня, огортаємо і несемо до гробу.
Поліцейські працюють над процесом ідентифікації після вбивства мирних жителів у Бучі, 6 квітня 2022 року, фото: AP Photo/Rodrigo Abd Поліцейські працюють над процесом ідентифікації після вбивства мирних жителів у Бучі, 6 квітня 2022 року, фото: AP Photo/Rodrigo Abd

Про це сказав Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у щоденному воєнному зверненні у 58-й день війни.

«Вдивляючись у всенародне горе, у цю біду, молячись за українське військо, яке для нас сьогодні є єдиним гарантом нашого життя і можливості бачити світло денне, Україна чує слова: "Як овеча на заколення ведено його. Як агнець непорочний перед тим хто його стриже безголосий, так і він не відкриває уст своїх"», – зазначив Предстоятель.

«Слова пророка Ісаї "у смиренні суд над ним відбувся, рід же його хто ісповість…" сьогодні впроваджують нас в Україні у таїнство Страсної п’ятниці, коли ми вглядаємося у нашого розп’ятого, померлого на хресті Спасителя, нашого Бога, який хотів померти як людина за наші гріхи, щоб Його ранами ми зцілилися»,– зауважив він.

«Ми сьогодні споглядаємо на проколений бік нашого Спасителя, з якого витікають для України та світу і сьогодні кров та вода. Народжується повсякчасно Церква Христова у таїнстві Хрещення і Пресвятої Євхаристії», – підкреслив архиєрей.

«У цій війні, у цей день, у цю хвилину Україна переживає своє розп’яття, свою Голгофу. Це нас щодня вважають за овець, ведених на заріз. Це українців сьогодні вже більше ніж пів мільйона ув’язнили і депортували до Росії. Це нас продовжують щодня вбивати і вважають це своїми перемогами у війні», – сказав він.

Блаженніший Святослав додав, що, вдивляючись у страждання України, вдивляючись у нашого Спасителя, ми бачимо, що наш Бог є з нами. Він вкотре продовжує страждати в тілі України.

Глава УГКЦ запевнив, що останніми днями Українська Греко-Католицька Церква доклала всіх зусиль на найвищому міжнародному ріні, щоб домогтися припинення вогню в Україні на Пасхальний час.

«У співпраці з Римською Апостольською столицею, з генеральним секретарем Об’єднаних Нації та за підтримки Всеукраїнської ради Церков ми хотіли все зробити, щоби бодай у світлі святі Пасхальні дні перестали вбивати українців. Але Росія офіційно відмовилася це зробити», – констатував Блаженніший Святослав.

«Ми сьогодні, у цю страждальну Великодню п’ятницю, маємо надію тільки на Бога. Ми молимося: Боже, рятуй Україну! Боже, благослови і дай перемогу нашому військові! Боже, Ти, що сьогодні розпинаєшся, вмираєш і лягаєш до гробу в українській землі, виведи нас з цієї жахливої війни. Даруй Україні свободу і мир!»– просить духовний лідер українців.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next