АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ у 59-й день війни: «Ми сьогодні просимо Бога зійти у підземелля Азовсталі й врятувати наших людей з аду»

Субота, 23 квітня 2022, 13:25
Порятуй тих жінок і дітей, які справді знаходяться в аді і очікують Твоєї визвольної, животворної руки. Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у своєму щоденному воєнному зверненні у 59-й день війни рф проти України, взиваючи до Бога про порятунок заблокованих російськими окупантами наших братів у сестер у комбінаті «Азовсталь» у Маріуполі.
Завод «Азовсталь» в Маріуполі Завод «Азовсталь» в Маріуполі

У цей святий день, у Велику суботу, відзначив Предстоятель, ми сьогодні особливо думаємо і переживаємо за тих, хто справді знаходиться в аді, але тут, на землі. Думаємо і молимося за українські міста і села, заблоковані окупантами.

«Ми сьогодні просимо: там, де ми нашим тілом не можемо прийти, щоб принести життєдайний порятунок для наших братів і сестер українців, прийди Ти, зійди у підземелля Азовсталі у Маріуполі», – сказав Блаженніший Святослав.

Він відзначив, що останній день та остання ніч були дуже жорстокими в Україні. Ворог атакує по всій лінії фронту. Уся східна і південна Україна – у вогні.

Глава Церкви зауважив, що створюється враження, наче ворог полює на людей. «Коли мовиться про окуповані території – жінок і дітей виловлюють і вивозять до росії, а чоловіків насильно мобілізують у російську армію і змушують воювати проти Батьківщини», – мовив Предстоятель.

«Ріки крові і море сліз. Страждання України, мабуть, доходить аж до небес. Але сьогодні Україна переживає особливий, святий день – Велику суботу. У духовному, літургійному житті це день тиші, коли наш Господь і Спаситель спочиває у гробі...» – розповів він.

«Ми сьогодні молимося за українське військо, яке бачить власними очима цей смертоносний вогонь російської зброї, але своїми грудьми затуляє Україну. І завдяки нашим захисникам, дівчатам і хлопцям, ми сьогодні бачимо ранок нового дня. І бодай на хвильку можем відчути таїнственну тишу Великої суботи в інших частинах України», – наголосив духовний лідер.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next