АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ у 89-й день війни: «Україна щодня отримує нову небесну сотню»

Понеділок, 23 травня 2022, 13:53
Вчора ми почули з уст Президента України, що, на жаль, щодня на фронті гине від 50 до 100 українських військовослужбовців… а кількість загиблих цивільних в десятки разів більша. Отже, щодня Україна отримує нову небесну сотню.
Похорон українських воїнів у гарнізонному храмі Святих Петра і Павла у Львові, 9 березня 2022 року, фото: УГКЦ / Тарас Бабенчук Похорон українських воїнів у гарнізонному храмі Святих Петра і Павла у Львові, 9 березня 2022 року, фото: УГКЦ / Тарас Бабенчук

Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у своєму щоденному воєнному зверненні на 89-й день смертоносної війни росії проти України.

Предстоятель відзначив, що Величезних втрат зазнає і наш ворог. Різні аналітичні видання, які стежать за подіями в Україні, стверджують, що за неповних три місяці війни в Україні росіяни мають більше втрат, ніж Радянський Союз за дев’ять років війни в Афганістані.

«Сьогодні українці, як ніхто, бачать, що війна – це страшний злочин, чинячи який, людина втрачає Божу подобу і людську гідність», – сказав він.

Блаженніший Святослав відзначив, що український схід від Харківщини, Луганщини та Донеччини до півня Запорізької області та Херсонщини, дослівно, є у вогні. Ворог нещадно обстрілює все, що досягає своєю зброєю. Активним ракетним обстрілам вчора та цієї ночі були піддані також центральні області України, зокрема Житомирщина.

«Але Україна стоїть. Україна бореться. Україна успішно обороняється. Україна молиться», – наголосив Предстоятель.

Глава Церкви у цей день роздумував над ще одним «чужим» гріхом – дораджувати до гріха.

Ми бачимо, каже духовний лідер, що злочини, гріхи спочатку зароджуються в умі й серці особи. Перш ніж війна виходить на поле бою, вона виникає в уяві та розумі людей через людиноненависницькі теорії, ідеології.

«Кожен, хто їх розвиває, хто навіює сучасній людині ненависть до іншої людини, хто дораджує до гріха  – засіює смерть у душі тих, хто потім стає злочинцем, беручи до рук зброю, щоб убивати мирних людей», – наголошує Глава Церкви.

Тому ми так сьогодні просимо Господа Бога, каже духовний лідер, щоб у нікого в жодній державі не було радників, які б дораджували до гріха, спонукали б до війни.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next