АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ в Чикаго: «Пізнати правду можна лише тоді, коли живемо з нею і в ній»

Субота, 28 травня 2016, 23:04
Люди сьогодні залежні від Інтернету, соціальних мереж... Чи такою є дорога пізнання Правди? Можливо, частково, але не вповні, бо правдою є не щось, а Хтось! Про пізнання правди в житті людини говорив Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав під час Архиєрейської Літургії у храмі Святих Володимира і Ольги в Чикаго (США) 28 травня.

Цією урочистою Божественною Літургією розпочалася чергова сесія Постійного Синоду Єпископів УГКЦ.

Розповідаючи про роль Синоду в  житті Церкви, її Предстоятель зауважив, що кожен Синод – це діло Духа Святого, який його збирає і робить єдиним цілим. Тож це дозволяє Церкві бути єдиним Тілом Христовим, дозволяє членам Синоду відкрити свій розум і серце на слухання Його слова. Тому, коли Синод приймає певне рішення, то воно згідне з Його волею.

Додамо, на цю сесію Постійного Синоду прибули: владика Володимир (Війтишин), Митрополит Івано-Франківський; владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ; владика Кен (Новаківський), Єпарх Нью-Вестмінстерський;  владика Борис (Ґудзяк), Єпископ єпархії Святого Володимира Великого в Парижі для українців візантійського обряду у Франції, країнах Бенілюксу та Швейцарії; і владика Ярослав (Приріз), Єпарх Самбірсько-Дрогобицький.

«Ми всі сьогодні розуміємо, що означає дати місце іншій особі у своєму житті. Це дуже добре розуміє хлопець, який закохується в дівчину і пускає її у своє життя. Тоді його життя стає цілком інакшим. Добре знаємо, як змінюється життя мами і тата, коли вони пускають у своє життя новонароджену дитину. Усе стає інакшим: нова особа починає посідати місце і простір у їхньому житті. Здатність впустити у своє життя іншу особу, а особливо живого Бога – це дорога до життя і свободи», – сказав Блаженніший Святослав під час проповіді до вірних.

Ісус Христос каже: «Пізнайте правду і вона визволить вас». «А як це зробити? – просить задуматися проповідник. – Ми так багато сьогодні пізнаємо. Залежні від Інтернету, соціальних мереж... Чи це є дорога пізнання правди? Можливо, частково, але не вповні, бо правдою є не щось, а Хтось! Христос є Правдою. Він каже про себе: Я є Дорога, Правда і Життя. Пізнати Правду можна лише тоді, коли живемо з нею і в ній, коли спілкуємося з нею, як із живою особою. Бо часто люди живуть в одній хаті все життя і не знають одне одного».

«Пізнати правду – пізнати особу, особу Божу, яка живе в нас. І тоді справді можна стати вільними. Бо свобода приходить від Того, кого ми шукаємо у своєму житті. Він є в нас, звільняє нас від того нещадного пошуку за всяку ціну нашого особистого щастя», – вважає Глава Церкви.

Блаженніший Святослав передав вітання та голос християнської солідарності від братів і сестер в Україні, які борються за свободу, які вмирають за правду. «Для нас важливо знати, – відзначив духовний лідер греко-католиків, – що в нашій боротьбі ми не самі. Важливо знати, що брати і сестри в усьому світі борються і страждають разом із нами, що світове співтовариство через вас, зокрема тут, у США, може пізнати правду, як каже Шевченко, що діялося в Україні, за що погибала, за що слава козацькая по всім світі стала».

«Тому дякую за все, що робите і будете робити для свободи українського народу», – сказав Глава Церкви.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next