АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ у День Незалежності України: «Спитаймо сьогодні кожен себе: а якою любов’ю я люблю Україну?»

П'ятниця, 24 серпня 2018, 08:09
Сьогодні для нас прикладом любові до Батьківщини є герої, які впродовж сторіч з любові до Батьківщини віддали те, що є для них найцінніше, – власне життя. Тому, коли ми вітаємося сьогодні словами «Слава Україні!», то відповідаємо «Героям слава!». Нехай наші герої, які поклали на вівтар свободи, незалежності своє життя, сьогодні будуть нашими вчителями любові до Батьківщини.

Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у відеозверненні з нагоди 27-ї річниці Незалежності України.

Сьогодні – 24 серпня – ми святкуємо велике всенародне свято – День Незалежності України. «Цього дня хочу всіх вас запросити задуматися над тим, як кожен з нас будує своє ставлення до своєї Батьківщини, до рідної незалежної держави», – зауважив Блаженніший Святослав.

Відома народна пісня навчає нас так. Усе на світі можна вибирати сину – вибрати не можна тільки Батьківщину. «На моє переконання, – вважає Глава Церкви, – фундаментом справжнього відповідного ставлення до Батьківщини є любов. Любов до своєї держави, до свого народу, до рідної землі. Світлої пам'яті Любомир свого часу сказав, що сьогодні українці більше не діляться на західняків, східняків, україномовних чи російськомовних, а цей розподіл проходить через одне питання: люблю я Батьківщину чи ні. Тому, на його думку, усіх нас можна поділити на тих, які люблять Україну, і тих, які її не люблять».

Предстоятель УГКЦ закликав сьогодні, у це всенародне свято, щоб кожен себе спитав: чи я люблю Україну? «Відсвяткуймо цей день у контексті певного духовного навернення. Бо часто люди оцінюють ставлення до Батьківщини через питання: а що мені дала Україна? Натомість спитаймо себе: а що я зробив, дав для своєї Батьківщини?! Якою любов'ю я люблю: любов'ю споживацькою, яка тільки хоче брати, чи любов'ю справжньою, жертовною, яка кличе давати?» – сказав Блаженніший Святослав.

«Сьогодні українці в усьому світі єднаються у вселенській молитві за Україну. Молімося разом за нашу Батьківщину «Боже, великий, єдиний, нам Україну храни». «Вітаю тебе, український народе, із цим знаменним святом!» – сказав на завершення Глава УГКЦ.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next