АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ у Різдвяному привітанні: «Нашій Україні потрібно світло, щоб бачити дорогу, яку нам потрібно пройти»

Субота, 06 січня 2018, 22:15
У цьому році нашій Україні так потрібно світла. Світла для того, щоб серед нашого болю і страждання, розчарувань і дезорієнтованості бачити дорогу, якою ми повинні пройти, аби перемогти у війні, щоби збудувати справжню вільну незалежну Україну. Вільну від корупції, ненависті, від усього того, що нас знесилює і роз’єднує. Про це Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав говорить у Різдвяному привітанні 2018 року для «Живого ТБ» всім вірним греко-католикам в Україні і цілому світі та всім людям доброї волі.

«Свято Різдва, – каже Предтоятель, – це є момент, коли відбувається обмін дарами між Богом і людиною. Бог став Людиною, народився у Віфлеємі юдейському, спочив у яслах як маленька дитина, щоб ми з вами могли стати ближчими до Бога, могли обожествитися, могли вийти разом з нашим Спасителем до небесного вічного щастя».

У день Різдва Христового, вважає Блаженніший Святослав, ми покликані принести до цієї стаєнки наші з вами дари. Ми знаємо, що в момент народження Христа мудреці зі Сходу прийшли у Вифлеєм і склали в дар новонародженому Христові золото, ладан і миро, визнавши його як Царя віків. Але і ми з вами повинні прийти до цієї стаєнки і принести Христові не те, що ми маємо, а те, ким ми є: наше з вами життя, наше сьогодення. Принести Йому в дарі наші турботи. Можливо, навіть наші болі і страждання. Усе те, що робить нас нещасливими, одинокими або віддаленими від Бога.

«Те, ким ми є, принесімо новонародженому Спасителеві. А Він натомість дасть нам те, що приніс з неба, те, чого сучасна людина не має: радість і мир. Нехай цей день, цей момент Різдва Христового буде моментом, коли нам засяє небесне світло. Це світло нам сьогодні сяє у таїнстві Різдвяної ночі…» – сказав Глава УГКЦ.

У нашого Спасителя, просить духовний лідер греко-католиків, наберімся тої радості, якої нам сьогодні так бракує. Бо ми сьогодні більше плачемо, ніж радіємо. «Нехай та радість, яка походить від Бога, буде тою силою, оптимізмом і нашою з вами рушійною енергією у цьому Новому році. А Божий мир, який завжди пов'язаний зі справедливістю, справедливістю соціальною, справедливістю справжнього справедливого миру запанує у наших серцях», – побажав Блаженніший Святослав.

«З нами Бог» – співає Україна. Давайте, просить Глава Церкви, разом заспіваємо Спасителеві нашу прабатьківську українську коляду, яка є гімном перемоги, гімном радості, миру і справжнього світла.

«Прошу вас, вийдіть з цією колядою поза межі ваших домівок, відвідайте кожного, кому бракує світла, радості і миру. Від Христа взявши, з ближнім поділімся цими небесними дарами, які приносить нам наш Спаситель», – сказав Блаженніший Святослав.

Христос народився! Славімо Його!

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next