АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ у телемарафоні за сім’ю: «Церкви повинні бути поруч з сім’ями, яким є важко»

Неділя, 06 червня 2021, 21:34
Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав, який також є головуючим у Всеукраїнській раді Церков і релігійних організацій, узяв участь у телемарафоні за сім’ю.

За його словами, мета телемарафону – підтримати сім'ю, показати її абсолютну цінність у Божих очах, а також допомогти тим, які мають певні труднощі, їх побороти. Таким чином Церкви докладають зусиль, щоб будувати міцну українську сім'ю.

Карантинні обмеження, сказав Глава Церкви, оголили приховану дійсність як у суспільстві, так і в сім'ї. Здорова сім'я проявилася як базова лічниця, у якій люди знайшли захист перед цією хворобою.

«Якщо йдеться про релігійне життя, то ми почали вбачати в сім'ї домашню церкву. На карантині сім'ї разом молилися онлайн: тато, мама, діти, старші, молодші. Діти побачили, що віра в Бога є важливою для батька, для мами. Вони побачили, як батьки разом моляться. Сім'я, як домашня церква, стала головним простором передавання християнської віри, а відтак зростання у вірі», – додав Блаженніший Святослав.

Водночас, за його словами, оголилися рани тих сімей, які мають труднощі. Ми побачили сумну статистику, що різко зросло сімейне насильство. Це показує, що сімейне життя, щоб бути щасливим, потребує допомоги.

«Ми повинні вчити наших людей, нашу молодь будувати гармонійні стосунки, щоб вони були здатні творити власні сім'ї у свій час. Релігійні організації, Церкви покликані бути поруч з сім'ями, яким є важко», – вважає Предстоятель.

Окремо Глава УГКЦ наголосив на темі плідності сімей, а радше безпліддя, яке сьогодні є великим бичем сучасних родин.

«Я, як колишній медик, можу сказати, що існує багато різних факторів, які впливають на те, що на фізіологічному рівні плідність чоловіка і жінки є в небезпеці. Але плідність – це не тільки тіло. Для того щоб сім'я була готова народжувати дітей, має бути ще психологічна і духовна плідність. Отож гармонійні стосунки в сім'ї на всіх рівнях – тілесному, психологічному та, насамперед, духовному, творить гармонійну спільноту чоловіка і жінки, яку ми звемо сім'єю», – зазначив Блаженніший Святослав.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next