АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ: «Україні потрібен новий суспільний договір»

П'ятниця, 25 березня 2016, 11:52
Ми, як віруючі люди, відчуваємо, що українське суспільство потребує нових правил суспільного, громадянського і політичного життя, нової моделі відносин між людьми. Таку позицію висловив Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у Києві під час національного форуму «Трасформація України».

Предстоятель відзначив, що за останніх кілька місяців дедалі голосніше громадські організації починають говорити про необхідність нового суспільного договору в Україні.

«З духовного, релігійного боку, – каже Блаженніший Святослав, – ми потребуємо справді оновленої суспільної моралі, тому Церкви, віруючі люди беруть активну участь у формуванні того, що ми називаємо «новий суспільний договір». Ми, християни, розуміємо, що не може бути оновленої держави, оновленого суспільства без Божого закону. Псалом 118 каже: «Закон Твій, Господи, є світло для стежок моїх».

«Як ми сьогодні шукаємо світла серед таких темних, невтішних подій, які сьогодні відбуваються в Європі чи на Донбасі? Саме Божий закон є те, на чому ми повинні будувати новий суспільний договір України. Тому віруючі люди беруть участь у цій дискусії», – додав духовний лідер греко-католиків.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next