АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ: «В очах священників та волонтерів я побачив перемогу України»

Вівторок, 22 березня 2022, 11:30
Спілкуючись із нашими військовими капеланами, у їхніх очах та серцях я справді відчув біль за загиблими воїнами та пораненими цивільними. Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у своєму щоденному воєнному зверненні у 27-й день війни рф проти України.

«Дивлячись в очі наших священників та волонтерів, я побачив перемогу України. Бо вони працюють, живуть для неї. Вони прямо живуть у наших храмах. Я бачив священника, який ночує в захристії поряд зі святим вівтарем, і разом із ним усі волонтери, які намагаються служити. А весь храм заповнений гуманітарною допомогою – люди невпинно линуть, щоб отримати найнеобхідніше», – додав він.

Предстоятель відзначив, що хоча вже 27-й день іде війна, жорстока, несправедлива, кривава, смертоносна, але весна в Україні своїми обіймами зігріває нашу землю. У надії на Бога, на Його силу, покров і підтримку ми боронимо свою землю.

Блаженніший Святослав висловлює сьогодні велику вдячність нашим душпастирям і волонтерам, які тепер невтомно служать своєму народові.

Святіший Отець Франциск, зауважив він, підкреслив, що нашим людям не бракує близькості своїх душпастирів.

«Особливо сьогодні молимося за наших владик у Харкові, Запоріжжі, Одесі… Я відвідав наших священників на терені Київської архиєпархії, яка сьогодні позначена лінією вогню. У нас є окуповані містечка і села, а частина єпархії перетворилася на зону служіння, що приймає біженців із гарячих точок і в ній кожен може знати необхідну допомогу», – розповів архиєрей.

За його словами, наші парафії, зокрема на Житомирщині та на Вінниччині, перетворилися на гуманітарні осередки, які намагаються доправити допомогу туди, де це найбільше потрібно.

Глава Церкви подякував усім, хто збирає гуманітарну допомогу для України. Хочу вас запевнити, що кожен ваш цент, кожна ваша подарована річ дійшла до свого адресата, знайшла конкретну особу, для якої ви вчинили акт милосердя.

«Ми сьогодні молимося, щоб Господь Бог разом із весняним сонцем послав мир для України. Нехай зупиниться війна! Молімося за Україну!» – попросив Блаженніший Святослав.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next