АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ висловився про важливість соціальної відповідальності бізнесу

Понеділок, 26 березня 2018, 20:45
Ми повинні розуміти, що деколи варто пожертвувати своїм життям, навіть земним достатком, заради якоїсь вищої мети. Водночас необхідно пам’ятати, що коли в нас є можливість поділитися своїми благами з іншими, то доцільно використати цю можливість заради спільного блага.

Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав в ефірі інтерактивної програми «Живого ТБ» «Відкрита Церква» на тему «Бідність і багатство».

Зокрема, Глава Церкви наводить приклад з Євангелія, коли Царство Небесне подібне до скарбу, який господар знайшов на полі. Чоловік іде і продає все майно, яке має, щоб купити той клаптик землі, аби цей скарб став його. Визначні генії та митці також часто вважають за ніщо інші види багатства, порівняно з високими ідеалами та злетами людського духу, які захоплюють. Тому вони й присвячують усе своє життя праці заради них.

«Згадаймо також покликання до монашого стану, коли добровільне убозтво задля Царства Небесного є одним із важливих елементів монашого життя. З іншого боку, дуже важливо, щоб ті люди, які мають майно та певні ресурси, зрозуміли, що в їхніх руках багатство є як певне завдання, котре їм дає Господь Бог!» — зазначив духовний лідер греко-католиків.

Блаженніший Святослав згадує слова Василія Великого, який промовляв: «Дивіться! З джерела випливає ріка, яка пізніше різними струмочками та потічками доходить до різних куточків землі для того, щоб її напоїти, щоб вона зродила життя. Ти теж маєш у своїх руках багатство. Знайди такого типу струмочки для того, щоби оживити душу потребуючого, і тоді навколо тебе зацвіте твоя земля!»

Предстоятель зізнався, що нерідко чує скарги від наукового середовища та діячів культури, що їх часто позбавляють необхідного фінансування через те, що вважають, що це другорядні речі. «Ми зараз говоримо про соціальну відповідальність бізнесу, про необхідність підтримувати різного роду види діяльності чи інші цінності та багатства, які повинна створювати Україна. Я б дуже хотів, щоб ті люди, які сьогодні мають певні ресурси, відчували, що мають завдання у своїх руках — послужити розвитку і збереженню духовного, національного і культурного багатства, яке має Україна!» — підкреслив Глава УГКЦ.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next