АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ: «Внутрішнє прагнення до церковної єдності охоплює вже все тіло Греко-Католицької Церкви»

Понеділок, 25 січня 2016, 10:35
Ми сьогодні бачимо, що внутрішнє бажання нашого народу церковної єдності лише з бажання перетворюється на молитву і охоплює вже все тіло, усю спільноту Греко-Католицької Церкви, яка ось уже протягом століть є мученицею-Церквою за єдність християн. Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав під час щорічної екуменічної Молитви за єдність християн.

Участь у Молитві взяли представники всіх традиційних християнських Церков в Україні. Звучала молитва українською, старослов’янською, італійською, німецькою, вірменською, але, як сказав Блаженніший Святослав, молився один і той самий Дух Святий у наших серцях, який є Духом єдності.

Традиційно слово має хтось з представників певної Церкви. Цього разу промовляв владика Володимир, Архиєпископ Житомирський і Поліський УАПЦ.

У своєму слові владика Володимир відзначив актуальність Євангелія сьогодні. «Адже прекрасні слова про єднання, сказані Господом, нас ще більше єднають. Бо ми справді хочемо бути людьми Божими і називатися Божими дітьми і любити Бога, як Господь полюбив цей світ. Сам Господь у Святому Євангелії показує, як він переживає за все людство, за суспільство, яке живе у гріху… Але Спаситель прийшов у цей світ, щоб він полюбив Отця Небесного. І саме цим Євангелієм ми повинні насититися духовно, щоб у нас пробудилися такі чесноти, як віра, надія і любов», – сказав він.

«Спаситель хоче всіх нас привести до Отця Небесного… Цим уривком Святого Євангелія почнемо єднатися, одне одного любити і терпеливо нести ноші. Адже сам Господь говорить нам священні слова: Я є Дорога, Правда і Життя. Це життя поєднане в тому, щоб ми любили один одного, щоб єдналися, як сьогодні Господь єднається з Отцем своїм Небесним. Тому і ми поєднаймося своєю терпеливістю, своєю совістю, бо совість – це голос Божий, який плекає на те, щоб ми йшли до Бога. Ми сьогодні дійсно йдемо до Бога. Ми маємо свої недоліки, але сьогоднішній храм поєднав нас. Бо Бог говорить: Де двоє-троє в ім’я моє, там я посеред них. Тож єднання цим уривком – це і є та любов, яка може всіх нас привести до прикладу. Щоб це Євангеліє надихнуло нас, аби ми полюбили одне одного, полюбили нашу Українську державу і молилися один за одного», – вважає Архиєпископ Володимир.

Попросив прийняти вітання від Глави УАПЦ Макарія, який через певні обставини не зміг прибути на Молитву.

Глава УГКЦ подякував усім представникам християнських Церков в Україні, присутнім на Молитві воїнам, усім представникам молодіжних спільнот та усім вірним, які прийшли.

«Молімося, працюймо, прощаймо одні одним, єднаймося в ім’я Боже», – побажав Предстоятель УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next