АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ вручив Відзнаку блаженного священномученика Омеляна Ковча

Середа, 28 жовтня 2015, 22:56
У Київському міському будинку вчителя Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав вручив благодійникам і волонтерам Відзнаку блаженного священномученика Омеляна Ковча за особистий приклад жертовності та гуманізму.

Блаженний священномученик Омелян Ковч був послідовником ідей митрополита Андрея та віддзеркаленням ідеалу священнослужителя, що його плекав великий Митрополит.

Предстоятель УГКЦ у своєму вітальному слові зазначив, що блаженний священномученик Омелян Ковч був добрим священиком свого єпископа – митрополита Андрея. «Він був втіленням мудрості й духу митрополита Андрея. Як відчувається торкання вічності у словах блаженого Омеляна Ковча з концтабора. З глибини пекла на землі він пише: «Тут я бачу Бога»… Ми сьогодні знаємо, що духовне спадкоємство не перервалося, що і сьогодні є люди, сповнені духом і мудрістю Андрея Шептицького, яких можемо вважати послідовниками всього того, що ми почитаємо в постаті священномученика Омеляна Ковча. Тих людей, які в нашому сьогоденні і серед нашого пекла на землі і навіть у часи війни уміють торкнутися вічності і є ведені Божою мудрістю», – сказав Блаженніший Святослав.

За його словами, кожен із цьогорічних лауреатів, подібно як митрополит Андрей, робить для своїх ближніх добро, ламаючи тим самим різні людські обмеження: релігійні, національні.

Відзнака Блаженного священномученика Омеляна Ковча вручається вп’яте. Цьогорічними лауреатами стали:

Кшиштоф Становський (Польща) – благодійник, голова правління Міжнародного фонду солідарності, один із найактивніших організаторів гуманітарної допомоги з Польщі пораненим на Майдані та українським військовим.

Уляна та Марко Супруни (Канада-Україна) – благодійники, засновники проекту «Захист патріотів», завдяки якому курсанти військових училищ та десятки тисяч українських вояків пройшли вишколи з медичної допомоги на полі бою та отримали персональні аптечки.

«Друзі України в Ізраїлі» (Ізраїль) – благодійна організація, яка надала потужну допомогу українським воякам, пораненим, дитячим будинкам та біженцям, організувала стажування українських хірургів у лікарнях Ізраїлю.

Отець Василь Іванюк (Україна) – декан Краматорського деканату УГКЦ, навертає людей на Донеччині до християнства та українських цінностей. Організовує допомогу українським воякам, біженцям, дітям із обмеженими можливостями.

Клавдія Поліщук (Україна) – благодійниця, яка віддала пораненим бійцям усі свої статки – кошти, які їй виплатив німецький уряд як компенсацію за злочини, вчинені нацистами.

Глава Церкви привітав із нагородженням усіх цьогорічних лауреатів. «Ви отримаєте, – зазначив Блаженніший Святослав, – нагороду в ювілейний рік. Цей рік є особливо надихає, бо є непростим, але в ньому ми кажемо одне одному: «Нехай Божа мудрість поведе нас».

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next