АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ: «Від того, скільки сьогодні молодіжного простору в наших парафіях, залежить, скільки завтра ми будемо мати вірних»

Середа, 23 вересня 2020, 17:16
У парафії на багато чого звертають увагу: на дах, що протікає, на світильники, які треба замінити на нові, звертають увагу на лавки, які недостатньо м’які і їх треба замінити на м’якші... А ось на молоду людину, з її проблемами, питаннями, сумнівами щодо віри, з її кризовими моментами часом ніхто не звертає уваги.
Фото: Станіслав Груздєв Фото: Станіслав Груздєв

Таку думку висловив Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав в онлайн-спілкуванні з молоддю під час фестивалю «Вітер На-Дії».

«Дуже важливо, що при кожній нашій парафії існувало молодіжне душпастирство. Ми часто говоримо про те, що кожна наша парафія має мати молодіжний простір, – наголосив Предстоятель УГКЦ. – Багато разів я помічав, що наша молодь почувається неважливою в парафії».

«Тому заохочую, аби в кожній парафії були молодіжні простори. Знаю, якщо нашій молоді створити простір, вона сама уміє його організувати. Хотів би, щоб ми розуміли: від того, скільки сьогодні молодіжного простору в наших парафіях, залежить, скільки ми будемо мати вірних завтра», – вважає Блаженніший Святослав.

За його словами, в УГКЦ хочуть, аби церковна традиція була цікавою і трендовою для молоді. «Мене вчили, що кожних сім років змінюється культура. І часом нам потрібно по-новому інтерпретувати, по-новому пояснювати молодим людям те, що, можливо, старшим видається само собою зрозумілим», – сказав Глава Церкви.

«Хто знає мову сучасної молоді, мову жестів, мову молодіжних звичаїв? Хто краще орієнтується в молодіжній культурі, як не ви – молоді дівчата і хлопці. Будьте духовними перекладачами, які зможуть перекласти духовний скарб культури нашої Церкви на сучасну молодіжну мову вашого міста, вашої країни!» – закликав Блаженніший Святослав.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next