АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ закликає всіх, хто може, іти до церкви і пожертвувати Святе Причастя за наших воїнів

Неділя, 27 лютого 2022, 10:31
Усі, хто має можливість іти до церкви, ідіть на Божественну Літургію. Висповідайтеся, запричастіться, прийміть євхаристійного Христа і пожертвуйте Його за тих, які сьогодні не можуть бути на Службі Божій. Пожертвуйте Святе Причастя за наших воїнів. У їхніх руках наше життя.
Молитва в укритті, фото: о. Михайло Крамар Молитва в укритті, фото: о. Михайло Крамар

Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у спеціальному зверненні з Києва і додав: «Пожертвуйте Його за тих, які сьогодні поранені, знедолені, є в дорогах біженців цієї кривавої війни в Україні».

«Вітання з українського Києва! Сьогодні неділя, 27 лютого 2022 року. Ми пережили ще одну страшну ніч. Але після ночі приходить день, приходить ранок, після темряви приходить світло. Так само після смерті приходить воскресіння, яке ми сьогодні всі світло празнуємо», – сказав він.

Предстоятель відзначив, що цієї неділі ми святкуватимемо присутнього між нами, в Україні, воскреслого Христа. «Однак сьогодні кияни не зможуть іти до церкви, тому що оголошена комендантська година і всі повинні бути вдома через загрозу життя. Але тоді церква  прийде до людей. Наші священники зійдуть у підземелля, у бомбосховища і звершуватимуть Божественні Літургії», – повідомив Глава Церкви.

Він наголосив, що Церква є зі своїм народом.

Блаженніший Святослав склав щиру подяку всім тим, які захищають Україну в різний спосіб. Ми бачимо, що всі державні служби, зокрема в Києві, працюють на висоті. «Ми колись сумнівалися, чи наші інституції є міцними. Тепер бачимо, що випробування на міцність наша держава пройшла і проходить», – відзначив він.

Глава УГКЦ дякує нашими воїнам, а також Службі надзвичайних ситуацій України, які сьогодні виймають з-під завалів поранених, нашим медикам, які за цю ніч врятували сотні життів, нашим пожежникам, які погасили сотні пожеж в усій Україні. Подякував усім, хто працює на перемогу.

«Хочу звернутися до нашого народу на поселеннях, наших братів і сестер у різних країнах світу. Дякую за те, що ви співпереживаєте з нами. Дякую нашим владикам з Австралії, Аргентини, Бразилії, Північної Америки, Західної Європи, що організували велику народну солідарність тих країн, у яких поживаєте, з нашим українським народом. Дякую тим, що сьогодні намагаються розказати світові правду про Україну, збирають гуманітарну допомогу, медикаменти або просто моляться за перемогу України», – сказав він.

Блаженніший Святослав запевнив: ми віримо, що як після ночі наступає ранок, як після смерті буде воскресіння, так і після страшної війни буде перемога України! І цей новий день неухильно всім нам її наближає.

Глава УГКЦ зі святих київських гір, з нашого стольного града Києва, уділив усім воскресне радісне благословення.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next