АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ: «Завдання кожної доброї людини в контексті війни – нагого зодягнути»

Понеділок, 09 травня 2022, 15:12
Ми бачили, як під час бомбардувань, обстрілів люди в одну мить втрачали все. Вони могли вийти зі свого дому з голими руками, не маючи можливості взяти із собою нічого, що надбали впродовж свого життя… Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у своєму щоденному воєнному зверненні у 75-й день війни рф проти України.
Одяг сім Одяг сім'ї Шевченко у зруйнованому будинку в Ірпені, 3 травня 2022 року, фото: AP Photo / Еміліо Моренатті

Предстоятель відзначив, що війна розвивається усією своєю жахливістю, приносячи нові жахливі жертви…

«Але український народ стоїть! Український народ бореться! Український народ молиться за своє військо, державу! І українці намагаються допомагати, служити одне одному», – наголосив духовний лідер.

У цей день Глава Церкви роздумував над ще одним ділом милосердя для тіла ближнього, яке є дуже важливим, щоб ми відчули солідарність з тими, хто є сьогодні в найбільшій біді, – нагого зодягнути.

Він зауважив, що ми бачили в наших громадах людей, які цілими сім’ями пішки йшли, майже босоніж, серед холодної пори року, не маючи навіть у що зодягнутися. «І тому завданням кожної доброї людини є нагого зодягнути, особливо в контексті війни», – наголосив духовний лідер.

«Зодягнути нагого означає теж відчути його гідність, бо одяг завжди, зокрема в контексті Святого Письма, був пов'язаний із певною гідністю людини. Тож послужити ближньому одягом означає пошанувати його як людину», – переконує Предстоятель.

Блаженніший Святослав подякував усім тим, хто пожертвував і жертвує останнім, щоб нагого зодягнути, особливо того, хто втратив усе своє майно.

«Коли ми чинимо добрі діла ближньому, то справді відчуваємо, що вже маємо нагороду від Господа Бога», – резюмував Глава УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next