АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ завершив молитовне стояння в День молитви і посту за мир в Україні вервицею до Пресвятої Богородиці

Середа, 02 березня 2022, 23:50
2 березня, у Всесвітній день молитви і посту за мир в Україні, «Живе телебачення» провело семигодинне молитовне стояння Української Греко-Католицької Церкви «Україна під покровом Богородиці». Молитвою на вервиці його завершив Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав, прохаючи Богородицю про заступництво для України, її захисників і всього українського народу.
Ілюстрація: Наталія Савранська Ілюстрація: Наталія Савранська

Молитву на вервиці Глава УГКЦ провадив з київського бомбосховища.

«Ми сьогодні цією спільною вервицею, яка нас усіх єднає, завершуємо День молитви і посту за мир в Україні, який Святіший Отець проголосив для всього світу, – сказав Блаженніший у передмові до молитви. – Ми розпочали наш молитовний шлях о 14-й годині за київським часом з Харківщини, з монастиря в Покотилівці, відтак перейшли до Одеси, Грушева, Зарваниці, Гошева, Унева – і знову повернулися сюди, на святі Київські гори, які так сьогодні потребують миру і спокою. Не знаю, чи до кінця домолимося цей час – сподіваємося, що не буде чути вибухів ракет чи бомб. Але ця молитва, навіть у таких обставинах, є такою дорогоцінною в Божих очах. І ми віримо, що молитва і піст за мир в Україні від всієї Церкви і всього світу будуть приємні Богові. Ми також молимося за навернення наших ворогів – тих, які нас бомблять, обстрілюють, убивають, за навернення Росії, як це просила Фатімська Богородиця у своєму об’явленні маленьким пастушкам у 1917 році».

У молитві взяли участь священники і єпископи із семи міст і сіл України: Харкова, Одеси, Грушева, Зарваниці, Гошева, Унева та Києва. Протягом дня з цих місць транслювалися молебні, акафісти, молитва на вервиці та інші молитви. Між онлайн-трансляціями богослужінь до молільників зверталися владики Архиєрейського Синоду Єпископів УГКЦ в Україні.

Протягом дня в молитві одночасно брали участь щонайменше 7 тисяч людей, під час молитви на вервиці о 20:00 їх кількість сягнула понад 30 тисяч.

Глава УГКЦ подякував усім, хто долучився до спільної молитви за Україну, і побажав сили та віри в перемогу добра над злом: «Дякуємо всім, хто сьогодні єднався з нами у молитві. Молімося і дякуймо Богові за всі дари, які ми отримали, за кожну хвилину нашого життя. І кожну цю хвилину віддаймо на славу Божу і для добра наших ближніх. Нехай Господь Бог береже Україну, український народ і українське військо. Нехай змилується над усіма пораненими, біженцями, тими, хто перебуває у ворожому оточенні. Нехай Господь Бог подарує Україні волю і мир».

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next