АКТУАЛЬНО

«Голос віри наших предків покликав нас до цього древнього Галича», - Блаженніший Святослав

Неділя, 04 серпня 2013, 23:12
3-4 серпня відбулася Патріарша проща до Крилоса.

«Голос віри наших предків покликав нас до цього древнього Галича, який став спадкоємцем Київської держави і Церкви. Київ – Галич: ця вісь стала фундаментом будівництва українського народу, християнського, європейського, який залишився вірним вірі своїх батьків. Духовне послання наших прабатьків в цей Ювілейний рік ми відчитуємо і розуміємо – розвивати і примножути нашу віру…» - наголосив під час проповіді Предстоятель УГКЦ.

«Чи може бути здоровою людина без віри в Бога, чи може бути здоровим суспільство, в якому немає Бога: на ці питання відповідає сьогоднішнє Євангеліє. Ісус, воплочений Бог, прощає гріхи і подає хворому прощення, нібито кажучи, що тіло є лише знаком воплочення. А здоровою людина може бути тільки тоді, коли в ній проявляється повнота Духа, душі й тіла... Гріх – це лихо і хвороба людини, бо вбиває діяння Духа в ній. Душа оживляє тіло. А для цього нам потрібно оновити віру – щоб отримати прощення гріхів. Це прощення, зокрема, отримуємо в час цієї прощі, бо умовою прощі є сповідь, яка зцілює і відновлює кожного з нас.

Не вдаваймося до зовнішніх, помпезних святкувань 1025-ї річниці Хрещення, а сконцентруймося на внутрішньому відновленні, дотримуючись Божих Заповідей, і тоді ми зрушимо все тіло нашого суспільства, яке відбулося колись на шляху до християнського і європейського майбутнього», - заохотив учасників прощі Блаженніший Святослав.

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next