АКТУАЛЬНО

Головний військовий капелан УГКЦ у Полтаві

Середа, 30 березня 2016, 20:44
30 березня у Полтаві у студії телеканалу "Місто" відбувся показ запису телевізійної програми "Місто. Ранок", в якій взяли участь владика Михайло (Колтун), керівник Департаменту Патріаршої курії Української Греко-Католицької Церкви у справах душпастирства силових структур, та отець Любомир Яворський, заступник керівника Департаменту Патріаршої курії Української Греко-Католицької Церкви у справах душпастирства силових структур.

У ході ефіру говорили про військове капеланство, про віру в Бога під час бойових дій, про любов до Вітчизни і, власне, як не загубити своєї людяності у тих надзвичайних обставинах військового конфлікту.

На початку єпископ розповів про історію капеланського служіння у світі та в Україні, про важливість військового капелана в українських збройних формуваннях, про його основні завдання як душпастиря, про специфіку священичого служіння та певні труднощі, які виникають у тих складних умовах у зоні АТО під час бойових дій. "Ані потуга зброї, ані потуга розуму — зауважив владика під час ефіру у Полтаві — не є настільки ефективними як потуга духу, бо це налаштування на Божу поміч, втілення цієї віри і духу у військовослужбовцю додає йому сили і вправності у своєму служінні".

Отець Любомир поділився міжнародним досвідом військового капеланства у різних країнах світу. "Присутність капелана у військовому середовищі, — зауважив священик — особливо під час бойових дій, вже робить велику справу, бо зменшує напругу, стресовий стан військовослужбовця та вселяє в нього надію на перемогу добра над злом".

Прес-служба парафії Пресвятої Тройці

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next