АКТУАЛЬНО

Гуманітарний центр Стрийської єпархії допомагає військовим та постраждалим від війни

Неділя, 20 березня 2022, 21:01
З початку війни при єпархіальному управлінні діє гуманітарний центр, який щоденно старається надавати допомогу вимушеним переселенцям та українським воїнам. Сюди надходять вантажі гуманітарної допомоги з Польщі, Чехії, Словаччини та Австрії.

Українцям, які страждають від війни, передають велику кількість продуктів харчування, засобів особистої гігієни, теплого одягу, медикаментів та всього необхідного. Всі речі відразу сортують, вантажать і передають туди, де є найбільша потреба — нашим військовим, людям у містах, які постраждали від війни, а також в місця на території єпархії, де перебувають вимушено переселені особи.

«Від початку бойових дій наша єпархія долучилася до тієї допомоги, яку здійснює весь український народ. Ми отримуємо допомогу від наших друзів з-за кордону. Ми постійно отримуємо також гуманітарну допомогу, яку частково залишаємо тут, на місці, задля допомоги нашим лікарням, вимушеним переселенцям», — зазначає о. Тарас Гуменний, економ Стрийської єпархії.

«На жаль, під час бойових дій часто згоряють особисті речі. Це відбувається після обстрілів. Також хлопці, які воюють, дуже часто змушені маневрувати та жертвувати чимось. Тому в них повинен бути фонд відновлення», — підкреслює владика Богдан Манишин, єпископ-помічник Стрийської єпархії.

Організатори Гуманітарного штабу зазначають, що вантажі гуманітарної допомоги надходять із Польщі, Чехії, Словаччини та Австрії.

Пригадуємо, що Стрийська єпархія також виступила із ініціативою запровадження духовно-психологічної порадні для дітей та молоді. «Ми зараз живемо в нелегкий час. Цей час ставить перед нами безліч викликів. Одним із таких викликів є потреба зберегти і захистити наших дітей. Єпархіальний інститут разом із психологами організовує безкоштовні зустрічі, заняття для дітей усіх вікових категорій. На цих зустрічах ми будемо використовувати різноманітні методи і техніки з метою стабілізації внутрішнього стану наших дітей. Ми будемо використовувати свої вміння для того, щоб знизити рівень тривоги, стресу та напруги наших дітей», — зазначає одна з організаторок ініціативи, психологиня Ліда Янів.

Пресслужба Секретаріату Синоду Єпископів УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next