АКТУАЛЬНО

«Хтось прагне перенести існуюче протистояння на релігійний ґрунт, розпаливши міжрелігійний конфлікт…» - Глава Церкви

Четвер, 23 жовтня 2014, 19:37
Як відомо, Надзвичайна Загальна асамблея Синоду Єпископів є найвищим форумом Католицької Церкви, на який запрошуються із доповідями і т. зв. братні делегати від православних і протестантів. Цього року Російську Православну Церкву представляв Митрополит Іларіон (Алфеєв), який, на мій погляд, зловжив своїм словом у присутності Святішого Отця, агресивно атакуючи УГКЦ.

Так прокоментував Блаженніший Святослав на прес-конференції 23 жовтня 2014 року у Львові промову в Римі Митрополита Іларіона (Алфеєва), голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ (МП).

Нагадаємо, що у своєму слові владика Іларіон вкотре заперечив право на існування УГКЦ. З його вуст прозвучало також звинувачення, що УГКЦ спричинила громадянську війну, бо підтримала одну зі сторін протистояння. Крім того, представник РПЦ закинув УГКЦ, що, спілкуючись із неканонічними Церквами, вона відриває їх від матірньої РПЦ і тим самим завдає їм страждань.

«З цього всього очевидно, що хтось прагне перенести існуюче протистояння на релігійний ґрунт, розпаливши тим самим міжрелігійний конфлікт. Але це не вдасться зробити! Тепер УГКЦ, УПЦ, УПЦ КП і протестанти як ніколи єдині. Сподіваюся, що ці атаки зазнали фіаско. Бо учасники Синоду зреагували на них вкрай негативно», - сказав Блаженніший Святослав.

Глава УГКЦ розповів, що після цього обвинувального виступу до нього [Блаженнішого Святослава] підходили представники всіх єпископських католицьких конференцій зі словами солідарності. «Митрополит Вселенського патріархату взагалі був здивований, що в такий спосіб хтось дозволив собі висловлюватися на адресу члена Католицької Церкви в присутності його ж родини», - продовжив він.

Завершуючи свою думку, Предстоятель УГКЦ підкреслив, що такими атаками Митрополит Іларіон нашкодив своїй Церкві.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next