АКТУАЛЬНО

Капелан о. Андрій Зелінський: «Священик на передовій покликаний допомогти військовослужбовцю зберегти свою людську гідність»

Понеділок, 23 березня 2015, 19:44
Ми сьогодні багато говоримо про проблеми, але занадто мало – про подвиг українського солдата. А саме на ньому ми можемо консолідувати українське суспільство. Таку думку висловив військовий капелан УГКЦ о. Андрій Зелінський 23 березня в ефірі телеканалу ICTV.

Священик наголосив, що кожному з нас варто пам’ятати про людей, які дають нам право жити.

«Існують проблеми, – каже о. Андрій, – адже фронт – це відображення сьогоднішнього українського суспільства. Але існують і люди, які намагаються долати ці проблеми. Тому варто пам’ятати, що лише спільними зусиллями ми зможемо вистояти як на передовій, так і в тилу».

Капелан розповів, що найбільше військові запитують його про зміст того, чому, що і як відбувається сьогодні в Україні. «Український солдат потребує сьогодні підтримки українського народу, а український народ надзвичайно потребує розуміння подвигу українського солдата», – вважає священик.

«Священик на передовій – це перш за все людина, яка покликана прихилити небо до військовослужбовця, допомогти йому відчути й зберегти свою людську гідність, пам’ятати про свій обов’язок перед своїм народом, своєю родиною, які залишилися в тилу. Це дуже важлива роль капелана – допомогти пам’ятати, що вони є найкращими у світі захисниками найкращої у світі вітчизни», – сказав отець Андрій про роль військового капелана.

Отець Андрій Зелінський надавав підтримку військовим у Слов’янську, Краматорську, останні місяці – у Пісках, Дебальцевому.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next