АКТУАЛЬНО

Капелани УГКЦ побували на Пасху в зоні бойових дій, де ще не ступала нога священика

П'ятниця, 17 квітня 2015, 13:27
У час Великодніх свят військові капелани УГКЦ побували в зоні бойових дій на Сході України, куди ще не доходили священнослужителі.

Про це в інтерв’ю Департаменту інформації УГКЦ розповів отець Любомир Яворський, заступник керівника Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України.

За його словами за сім днів він зумів проїхати понад три десятки місць на передовій, де дислокуються наші військові. «Ми роздали п’ять тисяч образків з Христовим Воскресінням. Давали образки в руки солдатам...» - розповів військовий капелан.

Священик відзначив, що маршрут обирали самі військові. «Мене вели самі хлопці туди, як вони самі казали, куди священик ще ніколи не доходив. Наші хлопці на таких позиціях кажуть: здається, Господь тут забув про нас. Вони тижнями тут не миються. Волонтери сюди теж не дуже добираються. А на Пасху так сталося, що під час Літургії кожен з нас відчував, що Бог навідався туди», - сказав отець Любомир.

Також він додав, що йому вдалося розвести три тисячі пасок нашим воїнам. «Ми їх освячували й роздавали одразу після Літургії. На жаль, ми не мали часу залишатися з ними частуватися, бо одразу треба було їхати далі. Таким чином ми проїхали тисячу кілометрів по наших позиціях. На день мали по 10-11 відвідин», - розповів капелан.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next