АКТУАЛЬНО

«Карітас сьогодні зібрав дітей, які найбільше потребують допомоги», - Глава УГКЦ в Івано-Франківську

Четвер, 27 серпня 2015, 09:48
26 серпня в благодійному фонді «Карітас-Івано-Франківськ» відбулося свято Першого портфелика для дітей, батьки яких перебувають в зоні АТО, дітей вимушено переселених із Криму та східних областей України, і дітей із багатодітних і малозабезпечених сімей.

Спільну молитву, благословення дітей та вручення портфеликів очолив Глава УГКЦ Блаженніший Святослав. На урочистостях також були: Митрополит Івано-Франківський Володимир (Війтишин), перший президент МБФ «Карітасу України» владика Кен (Новаківський), теперішній президент МБФ «Карітас України»  п.  Андрій Васькович, директор БФ «Карітас-Івано-Франківськ УГКЦ» митр. прот. Володимир Чорній, міський голова Івано-Франківська та начальник управління освіти міста.

“Я розкажу вам секрет, діти, як можна гарно вчитися, – звернувся до дітей Блаженніший Святослав, - треба обов’язково молитися вранці та ввечері. Сьогодні ми помолимося разом, щоб Господь благословив вас і цей навчальний рік гарно почався”. Далі Предстоятель УГКЦ благословив дітей і вручив їм портфелики.

У своєму короткому слові для представників  ЗМІ Блаженніший Святослав наголосив: «Сьогодні Церква молиться, навчає, працює і допомагає. Як приклад, Карітас сьогодні зібрав дітей, які дуже потребують підтримки і допомоги, а найголовніше батьківського тепла».

о. Юрій Трухан, прес-секреатр архиєпархії

Довідка

Загалом цього року допомогу у вигляді шкільного портфелика, укомплектованого канцтоварами та шкільним приладдям, отримали 569 дітей, зокрема:

350 дітей, батьки яких перебувають в зоні АТО;

119 вимушено переселених  дітей із Криму та східних областей України;

100 дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Благодійна акція стала можливою завдяки фінансовій підтримці парафіян Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ, волонтерів проекту «Поранені SOS» та коштів  благодійної фундації «Люди в потребі»(Німеччина), Карітасу Тріра (Німеччина). Загальна сума наданої  допомоги становить 288 934,49 грн, зокрема на 33 300,00 грн волонтери проекту «Поранені SOS» надали допомогу у вигляді портфеликів для дітей 4-8 класів, батьки яких перебувають у АТО.

Основна ідея  проведення благодійної акції – дати відчути радість першого навчального дня у школі кожній дитині, незалежно від соціального статусу її родини. Тому новенькі зошити, пенали, обкладинки для підручників та зошитів, прості та кольорові олівці, пластилін, фарби для малювання, рюкзаки та інше шкільне приладдя допоможе дітям належним чином розпочати навчальний рік.

Наша сьогоднішня акція – це свідчення  того, що Карітас, виявляючи соціальне служіння, є також місцем  живої парафії, місцем  зустрічі з Ісусом Христом  для кожного  нужденного в нашому місті та області.  Ми щиро дякуємо  кожному  за небайдужість і турботу та  можливість разом дарувати радість  тим,  хто цього потребує.

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next