АКТУАЛЬНО

«Кожний робочий день лікарні починається з молитви в каплиці»: як служить медичний капелан у Новояворівській лікарні на Львівщині

Четвер, 30 червня 2022, 16:49
Цього тижня на ресурсах Львівської архиєпархії вийшов другий відеосюжет в рамках проєкту «Слухати. Служити. Супроводжувати», який розповідає про служіння медичного капелана в Новояворівській районній лікарні імені Юрія Липи. В цій установі служить священник Львівської архиєпархії о. Ігор Грет.

«Одного разу донька покликала мене до хворої мами в реанімацію звершити Тайну Єлеопомазання, також приходив кілька разів її сповідати. До місяця жінка одужала. Тепер часто до нас приїжджає на храмові свята чи інші події і дякує за молитву за її оздоровлення», – розповідає в сюжеті капелан.

Пані Ярослава Попівняк, заступник директора з медичної справи, зауважила, що медичні працівники щодня мають можливість брати участь у богослужіннях і Святій Тайні Сповіді. «Каплиця відчинена цілодобово, можемо зайти в будь-який час дня і ночі на приватну молитву. З молитви починаємо свій день і нам набагато легше так працювати», – ділиться пані Ярослава Попівняк.

Також думками про медичне капеланство поділився пан Григорій Мороз, директор лікарні: «Мої батьки неодноразово мені наголошували, що кожна робота чи справа, яка починається молитвою, завжди завершується успіхом. У нашій установі є доброю традицією, що кожний робочий день починається з молитви в нашій каплиці».

«Великою є допомога капелана в лікувально-діагностичному процесі. На мою думку, було б дуже добре, якби при кожній великій лікарні були медичні капелани. Це покращить і пом’якшить роботу для медичних працівників», – додав він.

Пан Роман Левицький, завідувач реанімаційного відділення, розповів, що отець Ігор є його духовним наставником. Лікар неодноразово звертався до священника за порадою, а також відвідує богослужіння у каплиці.

Пригадуємо, «Слухати. Служити. Супроводжувати» – це серія відеосюжетів про розвиток і діяльність медичного капеланства у Львівській архиєпархії УГКЦ.

Проєкт складається із вступного ролика та семи відео про діяльність медичних капеланів у семи медичних закладах, що розташовані на території Львова та Львівської області.

Наступний відеосюжет буде опубліковано у понеділок, 3 липня 2022 року, на фейсбук-сторінці та ютуб-каналі Львівської архиєпархії о 10:00.

Третій сюжет відеопроєкту розповість про служіння медичного капелана в Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі (м. Львів, вул. Дністерська, 27).

Відео можна переглянути за хештегами #медичнікапеланиЛА #Слухати_Служити_Супроводжувати. 

Проєкт знято з благословення архиєпископа та митрополита Львівського Ігоря Возьняка та за підтримки єпископа-помічника Львівської архиєпархії владики Володимира Груци, а також у співпраці з головою Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров'я с. Севастіяною Карвацькою та референтом у справах душпастирства охорони здоров’я Львівської архиєпархії о. Тарасом Гадомським.

Департамент інформації УГКЦ
за матеріалами пресслужба Львівської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next