АКТУАЛЬНО

Курси «Дар життя»: говоримо про батьківство у Бозі і наповнення його Духом Святим

П'ятниця, 05 лютого 2021, 10:04
Християнські курси для майбутніх батьків «Дар життя» оголошують новий набір. Чим цей курс відрізняється від численних підготовчих курсів для вагітних – у «Добрій розмові» з Галиною Бабій розповіла лекторка Олеся Римська, книжковий фахівець і мама трьох дітей.

13 березня розпочнеться навчання вже десятої групи цих християнських курсів. Віднедавна ці курси ведуться у двох форматах – наживо і в режимі онлайн. Це – 10 основних лекцій і 10 мінілекцій, які дають основу знань, вмінь і пошуку потрібної інформації. Особливістю «Дару життя» є те, що поряд із насиченою інформаційною і тренінговою складовими, значне місце посідає програма духовної науки. 

«Ця частина для нас – надважлива, тому що у нас курси християнського спрямування, – каже Олеся. – Ми говоримо про те, що бути добрими батьками і не бути з Богом – неможливо, говоримо про батьківство у Бозі  і наповнення його Духом Святим». 

У групі, зазвичай, 10 пар, але з підключенням онлайну додалося ще приблизно 30 пар, тож загальна кількість учасників курсу – приблизно 80 людей.

«Прагнемо дати кожному відчуття спільноти і підтримки, і це ще один важливий момент цих курсів – відчуття безпеки, дружнього середовища, де можна поділитися своїми побоюваннями і страхами, побачити, що у інших є такі ж питання і відчуття, –  каже Олеся. – Це спілкування і підтримка продовжується й по закінченні курсів».

Так народилася ідея створення християнської спільноти від курсів «Дар життя» – вона функціонуватиме з лютого як група у фейсбуку «Християнський жіночий простір».

«Ми давно виношували і відчували потребу в такому проекті, –  каже Олеся. – Це буде простір для спілкування жінок – молодих мам, для їхнього духовного зростання і всебічного розвитку. Такі жінки часто є ізольованими у своєму материнстві і, як ніхто, потребують сестринської підтримки, середовища, де їх зрозуміють. Це будуть не просто жіночі теревені, як звикло є у таких групах. У цьому просторі жінка не отримає нехристиянської поради – того, що часто можна почути у зовнішньому світі… Це буде простір, де над усім є Господь – так, як це є і на наших курсах «Дар життя»…

До слова, ця ФБ-група потребує допомоги тих, хто може забезпечити духовний супровід її учасників – священників, богословів, сестер-монахинь.

Контактний телефон з цього питання – 063 159 5258 (Діана Ільницька, одна із засновниць курсів «Дар життя»).

ФБ-сторінка християнських курсів «Дар життя» тут:  https://www.facebook.com/dar.zhyttya

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next