АКТУАЛЬНО

Лариса Ґаладза, Мирослав Маринович, Андрій Гундер, с. Теодора Шулак, Тарас Тополя та Ігор Козловський про своє бачення майбутнього УГКЦ

Середа, 31 березня 2021, 16:03
До десятиліття свого урядування Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав під час прямого ефіру «Разом у майбутнє» висловив бачення нової візії УГКЦ.

«Згадуючи цими днями події останніх десяти років, які Церква пережила після останнього виборчого Синоду, і підсумовуючи плоди нашої загальноцерковної стратегії’2020 "Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом", ми, природно, дякуємо Господу Богу за все те, що від Нього отримали. Та водночас хочемо поглянути в майбутнє, подумати, як нам далі жити, куди рухатися», – сказав Предстоятель.

Глава УГКЦ переконаний: для того щоб правильно відчитати Божественну стратегію щодо нашої Церкви, важливо послухати голос нашого Спасителя та мати перед очима заклик Святішого Отця. Ісус Христос сказав так: «Ідіть... і навчайте всі народи, христячи їх в ім'я Отця і Сина і Святого Духа» (Мт. 28, 19). Це незмінна, вічна стратегія – воля Христа щодо розвитку Церкви. А Папа Франциск говорить про те, що цю стратегію ми можемо здійснити в ключі душпастирського навернення.

Тоді Блаженніший Святослав сформулював свою візію майбутнього в п’яти кроках: іти, навчати, хрестити, перебудовувати і бути солідарними.

Готуючись до ефіру «Разом у майбутнє», ми зібрали думки відомих людей щодо їхнього бачення розвитку УГКЦ на наступні десять років. Пропонуємо вашій увазі міркування Лариси Ґаладзи, посла Канади в Україні, Мирослава Мариновича, проректора із питань призначення та місії УКУ, Андрія Гундера, президента Американської торговельної палати в Україні, с. Теодори Шулак, провінційної настоятельки Сестер місіонерок Найсвятішого Ізбавителя, Тараса Тополі, соліста гурту «Антитіла», та Ігоря Козловського, релігієзнавця, члена Ініціативної групи «Першого грудня».

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next