АКТУАЛЬНО

Лекція Архиєпископа Челлі «Нові медіа та християнська ідентичність»

Четвер, 31 травня 2012, 14:00
20 - 24 травня в Україні перебував Архиєпископ Клаудіо Марія Челлі, президент Папської ради у справах соціальної комунікації.

22 травня 2012 року в рамках свого візиту він у конференц-залі Львівської духовної семінарії Святого Духа провів лекцію на тему «Нові медіа та християнська ідентичність».

«Основою комунікації в Церкві є євангелізація. Важливо зрозуміти, як проповідувати Євангеліє сьогодні. Папа Римський Павло VI говорив, що «для Церкви важливо створювати способи ефективні для комунікації і для людей нашого часу». За його словами, сучасна людина прислухається радше до свідків, аніж до вчителів. «Я не мушу бути людиною екстраординарного інтелекту, а мушу бути свідком. Папа Павло VI каже, що свідчення є головним інструментом євангелізації, тобто мій спосіб спілкування має бути прикладом мого життя», - додав він.

Згадуючи слова Папи Римського Івана Павло ІІ, він наголосив на тому, що «Церква покликана використовувати медіа, щоб захистити Євангеліє, але для того щоб поширювати цей меседж Божого Слова ми мусимо інтегрувати це послання у нову суспільну культуру». На закінчення він побажав семінаристам те, щоб кожен з них «у житті міг спілкуватися один з одним у пошані». «Ми мусимо голосити Ісуса Христа і допомагати людині мріяти і надіятися», - завершив Архиєпископ Клаудіо.

Див. також: Сюжет про візит Архиєпископа Клаудіо Марія Челлі до Львівської семінарії та УКУ
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next