АКТУАЛЬНО

«Ми молимося, щоб дуже складна ситуація не переросла у збройний конфлікт», – кардинал Вінсент Ніколс з нагоди молитви в Лондоні

Четвер, 27 січня 2022, 17:54
До всесвітньої молитви за мир в Україні та світі, яку ініціював Папа Франциск, приєднався кардинал Вінсент Ніколс, архиєпископ Вестмінстерський і президент католицької Єпископської конференції Англії та Уельсу, разом з католицькими єпископами Лондона та Апостольським нунцієм у Великій Британії архиєпископом Клаудіо Ґуджеротті.
Фото: Catholic Church England and Wales Фото: Catholic Church England and Wales

Молебень до новомучеників УГКЦ в українській катедрі Пресвятої родини в Лондоні в середу, 26 січня, у межах 12-годинного молитовного марафону за участю ієрархів Римо-Католицької Церкви у Великій Британії очолили владики Кен Новаківський і Борис Ґудзяк.

Коментуючи свою участь у молитві, кардинал Вінсент Ніколс зазначив, що він із братами-єпископами з Лондона став «частиною пов’язаної молитви, ланцюга молитов у всьому світі, і важливо підтримувати це».

«Я прошу вас щиро молитися за мир в Україні», – додав він, звертаючись до католиків Англії та Уельсу.

За його словами, ситуація довкола України є дуже делікатна, дуже тендітна. І щоденні зусилля, скеровані на забезпечення того, щоб ситуація, яка є крихкою, не переросла у збройний конфлікт, тривають.

«Сьогодні ввечері ми почули від архиєпископа-митрополита, українського архиєпископа з Філадельфії, який перебуває тут, у Лондоні, з кількаденним візитом, що перспектива війни – це перспектива, яка ламає саму основу та реальність і надії людської сім’ї, створеної на образ і подобу Божу, що має бути однією родиною, призначеною для небесного миру», – відзначив кардинал Ніколс.

«Тому ми молимося, щоб дуже складна ситуація не переросла у збройний конфлікт», – підкреслив він.

Архиєпископ Вестмінстерський зауважив, що молитва ввечері 26 січня в українській катедрі в Лондоні була дуже зворушливо заснована на українських мучениках, які були беатифіковані папою Іваном Павлом ІІ під час його візиту в Україну.

«Ці мученики віддали своє життя за видиму єдність Церкви. Єдність Церкви є, звісно, знаком і таїнством єдності людської родини, – зауважив він, наголосивши: – Ця єдність руйнується всюди, де йде війна».

Кардинал Ніколс також зазначив, що зараз кордон між Росією та Україною є місцем великої небезпеки. А тому його молитва в українській катедрі була «особливо за людей України, які зараз відчувають, що великі армії йдуть на їхні кордони». Він додав, що молився і за тих, хто брав участь у переговорах як безпосередньо з Росією, так і в переговорах між союзниками в Європі та в усьому західному світі.

«Ми молимося один за одного, незалежно від того, на якій стороні цих конфліктів перебуваємо, тому що конфлікт – це завжди провал. І це провал, який є глибоко руйнівним, про що знає ця країна [Україна. – Ред.]. Багато місць, на жаль, про це знають. Навіть зараз, коли ми говоримо, у багатьох місцях спалахують конфлікти. Тому обов’язок молитися за мир є одним із перших розквітів любові до Бога та здатності бачити світ очима Бога», – наголосив кардинал Вінсент Ніколс.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next