АКТУАЛЬНО

«Миряни повинні бути активними, вони і є Церквою», - про ІІІ З’їзд мирян «Покликання до святості сьогодні»

Понеділок, 29 жовтня 2018, 14:06
3-4 листопада в Києві, у Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ, відбудеться ІІІ З’їзд мирян «Покликання до святості сьогодні», у рамках якого вперше пройде форум «Відкриті двері УГКЦ». Про те, що таке покликання до святості у повсякденному мирському житті, значення мирських громад і об’єднань у житті Церкви в ефірі програми «Добра розмова» говорили голова Комісії у справах мирян УГКЦ о. Василь Білаш та один із очільників об'єднання «Рух світло-життя. Домашня Церква» Мирон Шкробут.

Вислів «покликання до святості» стосовно мирян у Церкві не видається занадто пафосним, якщо подивитися на реальність у контексті питань «куди ми йдемо? для чого живемо?», тобто до чого покликана кожна людина у своєму житті. Служіння Богу і людям сьогодні – не просто високі слова, а щоденна робота – копітка, непроста, але й радісна. Таку думку і позицію озвучили обидва співрозмовники у студії.

«Нинішні виклики перед українським суспільством і нашою Церквою перевищують ті, що були раніше, – говорить Мирон Шкробут. – Свого часу Папа Іван Павло ІІ говорив, що в часи криз спасіння Церкви відбувалося через монаші згромадження. Сьогодні ж, коли монахи складають лише близько відсотка церковної громади, спасіння Церкви можливе через мирян. Саме тому вони повинні бути активними, вони і є Церквою».

«Сьогодні люди не завжди бачать своє місце у церковній ієрархії, тому такі заходи, як майбутні з’їзд і форум – це підкріплення і свідчення, що миряни також мають свою місію і покликання, що вони повинні бути живою клітиною Церкви», – говорить о. Василь Білаш.

Заходи, які відбудуться у наступні вихідні, спрямовані як на церковний діалог у рамках стратегії і основної мети Церкви, візіонером якої був Блаженніший Любомир Гузар – освячення і провадження Божого люду, так і на мирян і всіх, хто хотів би долучитися до церковного життя. Церква повинна стати спільним домом, де кожен сам повинен вирішити, яке служіння може реалізувати, що корисного може зробити.

З програмою з’їзду і форуму, списком доповідачів та організаційними питаннями, можна ознайомитися на офіційній сторінці Комісії у справах мирян УГКЦ:http://www.laityugcc.org.ua/ та сторінці у Фейсбук: https://www.facebook.com/laityugcc

Повний стрім передачі можна дивитися тут:

reradio.com.ua


ТЕГИ: миряни
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next