АКТУАЛЬНО

Митрополит Борис Ґудзяк відслужив у Києві Вечірню англійською мовою

Понеділок, 06 грудня 2021, 18:58
У неділю, 5 грудня, владика Борис Ґудзяк, архиєпископ і митрополит Філадельфійський, в екуменічному храмі Святого архистратига Михаїла та Новомучеників українського народу на Майдані Незалежності в Києві відслужив Вечірню англійською мовою.

Ініціаторами проведення Вечірні англійською мовою виступили Даниїл Ґаладза, диякон Київської архиєпархії, родом з Канади, та Юліян Гайда, семінарист Київської Трьохсвятительської духовної семінарії з Чиказької єпархії. У вечірньому богослужінні взяло участь близько тридцяти вірних, серед яких українські греко-католики родом з Канади, США та Великобританії, а також семінаристи КТДС, які вивчають англійську мову.

Організатори богослужіння англійською мовою в екуменічному храмі на Майдані Незалежності в Києві сподіваються, що це не останнє англомовне богослужіння у столиці України, адже молитва англійською є добрим способом євангелізувати англомовних жителів міста, а також туристів, яких до Києва щороку приїжджає близько двох мільйонів. Це також нагода для священників і семінаристів готуватися до майбутнього служіння в англомовних країнах.

Департамент інформації УГКЦ
за матеріалами Київської Трьохсвятительської духовної семінарії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next