АКТУАЛЬНО

«Мільйон дітей моляться вервицю»: маленькі українці масово приєдналися до ініціативи

Вівторок, 19 жовтня 2021, 09:49
У межах молитовної ініціативи «Вервиця єднає» та з нагоди акції «Мільйон дітей моляться вервицю» 18 жовтня 2021 року відбулася онлайн-трансляція із церкви Різдва Пресвятої Богородиці, що у Львові.

«Мільйон дітей моляться вервицю» – це молитовна ініціатива, яка об’єднує дітей з усього світу в спільному зверненні до Небесної Матері за мир у світі. Вона відбувається 18 жовтня невипадково, адже цього дня за григоріанським календарем відзначають день святого апостола і євангелиста Луки, який єдиний у своєму Євангелії згадує про дитинство Ісуса. Українська Греко-Католицька Церква вже від 2019 року активно долучилася до цієї ініціативи. Організатором молитви є Папська фундація «Церква в потребі». Як там повідомляють, цьогоріч захід об’єднав дітей із 130 країн.

Підготовка до проведення молитовної ініціативи для дітей розпочалася ще 1 жовтня. За сприяння Папської фундації «Церква у потребі» та Патріаршої курії УГКЦ у різних містах України було проведено 10 майстер-класів із плетіння кольорової вервиці з медальйоном Пресвятої Богородиці. Це – Коломия, Стрий, Чернігів, Золочів, Одеса, Львів, Королево, Вінниця, Жовква. Сто п'ятдесят дітей власноруч сплели собі вервицю для цієї молитви.

18 жовтня в церкві Різдва Пресвятої Богородиці зібралося понад 500 дітей в українських строях. Разом зі своїм настоятелем о. Орестом Фрединою, душпастирями, батьками та парафіянами вони стали провідниками молитви на вервиці для 20 тис. молільників, які приєдналися до молитви онлайн. Однак доволі часто за одним з’єднанням насправді перебувала ціла спільнота дітей.

«Сьогодні ми в межах ініціативи «Мільйон дітей моляться вервицю» маємо можливість, як живе зернятко, долучитися до тих, які зараз підносять до Бога серце, складають руки до Пресвятої Богородиці. Ця ініціатива сьогодні об’єднує дітей із 130 країн світу. Якось я їхав і на плакаті побачив доволі гарну соціальну рекламу: «Якщо ти не можеш допомогти потребуючим мільйоном, то стань одним із мільйона!». Так і в цій ініціативі діти моляться за мир, єдність у сім’ї, за правдиву побожність, за те, щоб ми були добрими дітьми», – зазначив на початку спільної молитви отець Орест Фредина.

Для проведення цієї молитви Папська фундація та Патріарша курія УГКЦ надали дітям допоміжні матеріали: листівки із вказівками про те, як молитися вервицю, із посвятою Пресвятій Богородиці та молитвою до святого Йосифа, пам’ятні листи до дітей, релігійні розмальовки.

Цими днями до молитовної ініціативи «Мільйон дітей моляться вервицю» долучилися безліч парафіяльних спільнот та катехитичних шкіл Української Греко-Католицької Церкви в Україні та на поселеннях.

Фото з соціальних мереж

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next