АКТУАЛЬНО

«Наповнити Божою присутністю весь посткоронавірусний світ», – Блаженніший Святослав радить, як пережити нові виклики

Четвер, 07 травня 2020, 21:03
Тяжкі часи ще не настали. Але коли настануть, ми, перебуваючи разом з Богом та іншими людьми, зможемо їх пережити. Такими думками поділився Блаженніший Святослав в інтерв’ю з нагоди 50-літнього ювілею.

На запитання журналістки «Живого телебачення» Марини Ткачук про найважчі моменти у патріаршому служінні, Блаженніший відповів, що, коли він оцінює події, які сталися, завжди має таку думку, що найважчого ще не було. Господь Бог, на його думку, дав можливість все якось спокійно пережити. Однак серед переживань, які все ж видалися важкими, Глава УГКЦ назвав події першої половини 2014 року: смерті на Майдані та початок війни на Сході України.

«Сьогодні ми також переживаємо важкі часи, пов’язані з пандемією нового вірусу. Таке відчуття, що весь цей свій, у якому ми народилися і виросли, в один момент зник. А тепер живемо в немовби новому світі, в нових обставинах, – зазначив Предстоятель і додав, – але я думаю, що ми і це переживемо з Божою допомогою, з Божою силою».

Блаженніший вважає, що запорукою того, що ми зможемо пережити важкі часи, є відкритість до іншої особи, а не зосередження на власній: «Ми зможемо пережити всі ті непрості виклики, коли будемо намагатися зробити це разом з іншими людьми, коли не шукатимемо власної вигоди і не рятуватимемо за всяку ціну власну шкіру. Господь завжди нам допоможе знайти в собі той потенціал, можливо, якийсь новий, прихований, який до цього часу ми недобачали. Він поставить поруч із нами тих людей, яких саме в Його предвічному задумі підготував для нас цією ситуацією. Якщо ми так будемо жити, то думаю, ми все переживемо».

Глава УГКЦ закликає наповнити Богом нинішні обставини, адже, маючи досвід радянської армії, вважає це абсолютно реальним: «Ви собі уявіть, що, якщо ми могли бути християнами і молитися Службу Божу в радянській армії, змогли наповнити Богом і ті обставини, думаю, ми зможемо наповнити Божою присутністю і нові обставини того світу, який ми вже тепер охрестили як посткоронавірусний світ».

Пригадуємо, що в переддень ювілею «Живе телебачення» показало ексклюзивне інтерв’ю із Блаженнішим Святославом, Главою і Отцем УГКЦ, який 5 травня святкував 50-літній ювілей.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next