АКТУАЛЬНО

«Наша доля в надійних материнських руках», – Глава УГКЦ під час посвяти України Непорочному серцю Марії

П'ятниця, 25 березня 2022, 22:57
У п’ятницю, 25 березня, в базиліці Святого Петра у Ватикані Святіший Отець Франциск під час покаянного богослужіння посвятив росію, Україну та все людство Непорочному серцю Марії. Із собору Зарваницької Матері Божої з Папою єдналися владики Архиєрейського Синоду УГКЦ в Україні на чолі з Блаженнішим Святославом.

Єпископи УГКЦ, які цього дня провели надзвичайну сесію Архиєрейського Синоду, молилися в храмі перед Чудотворною іконою Зарваницької Божої Матері, єднаючись водночас зі Святішим Отцем та всім світом за посередництвом прямої трансляції.

Наприкінці покаянного богослужіння Папа Франциск зачитав молитву посвячення росії, України та всього людства Непорочному серцю Марії.

Водночас у Зарваниці разом із Папою Франциском Акт посвяти українською мовою від імені Української Греко-Католицької Церкви прочитав Блаженніший Святослав.

Звертаючись до вірних після посвяти, Глава УГКЦ підкреслив історичність цього моменту: «Кожен із вас свого часу розповідатиме своїм дітям, онукам і правнукам про те, що це була хвилина перемоги. Хвилина, коли ми віддали долю України в руки Пречистої Діви Марії».

Блаженніший Святослав додав, що війна, яку веде сьогодні росія проти України, – це духовна боротьба добра зі злом. А посвята росії та України Непорочному серцю Марії – це момент, коли ми віримо, що за молитвами Богородиці добро переможе.

Глава УГКЦ пояснив, що означає посвята саме росії та України Непорочному серцю Марії: «Росія була посвячена Непорочному серцю Марії через те, що Богородиця просила, щоб цей акт був зроблений, бо з тієї країни пошириться зло по всьому світі і знищить народи, принесе страждання людям. Ми молимося за наших ворогів, щоб Господь зупинив їхню вбивчу руку. А нашу Україну тут, у Зарваниці, ми разом зі Святішим Отцем посвятили під покров Пречистої Діви Марії, Її Непорочному серцю, бо знаємо, що сьогодні Вона, Мати Божа, є з Україною, з нашим стражденним народом».

«Наша доля сьогодні в надійних материнських руках», – додав Блаженніший Святослав.

Глава Церкви подякував владикам УГКЦ, які зібралися в Зарваниці на цю історичну подію, додавши, що звідси особливо єдналися з владикою Василем Тучапцем у Харкові, владикою Степаном Меньком у Запоріжжі, владикою Михайлом Бубнієм в Одесі. Ми єдналися, сказав він, із нашими владиками в різних країнах світу, на наших поселеннях Західної Європи, Північної та Південної Америки, Австралії і з католицькими єпископами всього світу.

«Ми сьогодні відчуваємо, що весь світ є разом з нами. Дякую всім вам, що сьогодні взяли учать у цій історичній події… Наша вдячність лине до Святішого Отця Франциска, разом з яким ми пережили ці унікальні хвилини», – сказав Предстоятель.

Після Акту посвяти Глава УГКЦ з владиками Архиєрейського Синоду провів із Зарваниці традиційну молитву на вервиці.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next