АКТУАЛЬНО

«Наша особиста перемога над злом буде перемогою України в її невидимій боротьбі проти диявола», – Глава УГКЦ у 37-й день війни

П'ятниця, 01 квітня 2022, 14:42
Якщо ви відчуваєте, що новини, які ви читаєте чи бачите по телебаченні, полонять вашу волю, розум, почуття чи намагаються стати внутрішнім окупантом вашої особи, знайте, що ця пропаганда є навіюванням зла. У цей момент чинімо спротив! Ми маємо усвідомити, що можемо перемагати, але не власними силами, а силою і благодаттю Святого Духа. Про це сказав Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у щоденному воєнному відеозверненні у 37-й день війни.
Молитва у Гарнізонному храмі Святих Петра і Павла у Львові, 6 березня 2022 року, фото: AP/Bernat Armangue Молитва у Гарнізонному храмі Святих Петра і Павла у Львові, 6 березня 2022 року, фото: AP/Bernat Armangue

«Впродовж минулого дня і цієї ночі українська земля, міста і села здригаються від авіабомб. Наші особливі молитви линуть до Маріуполя, який вже впродовж місяця дивує своє силою весь світ. Він справді показує диво на березі Азовського моря. Героїчно стоїть Харків, Чернігів, особливі наші молитви за Херсон, героїчний Миколаїв», – зазначає Глава Церкви.

Блаженніший Святослав зауважив, що під тиском українського війська ворог відступає, звільняються українські міста і села. Проте ворог, не маючи успіху на землі,  збільшує атаки в небі. Тому вкотре Всеукраїнська рада Церков та релігійних організацій звертається до світу з проханням допомогти захистити українське небо, а відтак життя мирних жителів міст і сіл України, розповів Глава УГКЦ.

Предстоятель підкреслив, що боротьба українського народу проти агресора має всі ознаки духовної боротьби, адже кожна велика війна супроводжується великою брехнею. На його переконання, сьогодні війна ведеться також за наші уми, серця і свобідну волю.

Духовна боротьба, каже він, характеризується тим, що диявол намагається через залякування і пропаганду навіяти нам свої думки. Далі, продовжує свою думку архиєрей, людина починає діалогувати з грішним навіюванням. Відтак ведеться боротьба всередині наших умів і сердець. «Ведуться вуличні бої всередині людської особи зі злом, яке намагається нас захопити. А тоді, якщо ми і далі піддаємося, – настає згода нашої волі на зло, внутрішня окупація гріхом, поневолення людини, пристрасть, гріх», – пояснив Глава Церкви.

Він наголошує, що для того аби перемогти в цій невидимій боротьбі, насамперед потрібно усвідомити, що з гріхом, з дияволом не можна діалогувати. Його треба відкидати і перемагати.

Ба більше, для того щоб протистояти ворожій ідеології, вигнати диявола спершу з наших умів і сердець, а відтак з наших домівок і землі, треба насамперед усвідомити неправду та чинити їй спротив з усієї нашої силі і волі. Тільки тоді прийде викорінення, визволення і настане свобода.

«Молімося за українське військо, за тих, хто веде боротьбу проти окупанта! Підтримуймо їх своїми молитвами! Ведімо нашу невидиму боротьбу проти неправди і того всього, що намагається паралізувати нашу волю і захопити наш внутрішній духовний світ! Молімося за Україну, чинімо спротив окупантові й усякому злу! Викорінюймо зло з наших сердець! Будьмо християнами і людьми навіть в обставинах війни», – попросив Блаженніший Святослав.

«Нехай Боже благословення  спочиває на всіх нас, а наша перемога над злом буде перемогою України в її невидимій боротьбі проти диявола!» – побажав духовний лідер українців.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next