АКТУАЛЬНО

«Наша Церква служила, служить і буде служити своєму народові, який страждає, хворіє і навіть вмирає», — Глава УГКЦ

П'ятниця, 10 квітня 2020, 16:24
Дякую за те, що дозволили вашій матері Церкві бути разом з вами. Ви молилися з нами дистанційно через трансляцію, але Церква-мати була поруч з вами там, де ви зараз перебуваєте: у ваших домівках в різних куточках земної кулі. Про це сказав сьогодні Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, на завершення Великопісних онлайн-реколекцій у Патріаршому соборі Воскресіння Христового.

Предстоятель УГКЦ висловив подяку всім, хто єднався у спільній молитві та слухав Боже Слово. Зокрема, він подякував отцям-проповідникам, які проголошували реколекції впродовж чотирьох тижнів: о. Романові Островському, диякону Даниїлові Ґаладзі, о. Андрієві Нагірняку та о. Віталієві Храбатину.

Глава Церкви наголосив, що завжди відповіддю віруючої людини на біду, труднощі та проблеми є молитва, піст і милостиня. «Дякую, що ми могли разом в ті непрості дні молитися, постити і чинити діла милосердя», — сказав він.

Блаженніший Святослав пригадав усім приклад геройського свідчення душпастирів УГКЦ, які завжди були зі своїм народом не лише у період радості, а й у час біди, хвороби і смутку.

«Ми маємо свідчення з 1941 року, коли у Львові, на Цитаделі, серед військовополонених вибухнула епідемія тифу. Тоді митрополит Андрей Шептицький, охороняючи одружене духовенство, звернувся до монашества зі закликом послужити хворим. Відгукнулося двоє монахів із Згромадження отців редемптористів: Іван Нагірний та Богдан Репетило. Поруч із хворими вони теж захворіли, заразилися тифом і один із них помер. Отець Іван тоді мав 27 років, а отець Богдан одужав. Нехай їх приклад буде для нас свідченням того, що наша Церква служила, служить і буде служити своєму народові, який є немічний, страждає, хворіє і навіть вмирає», — наголосив Глава УГКЦ.

Знаємо, що сьогодні в різних країнах світу медичні капелани самоізолюються разом з хворими на обсервації, щоб бути поруч із ними в найтяжчу хвилину і нести їм духовну послугу.

«Нехай Господь Бог вислухає наші молитви, збереже здоров’я здорових, підніме з немочі хвороби хворих, через наших священників супроводжує вмираючих. Нехай в усіх моментах нашого життя наша Церква буде здатною виявити Його присутність між нами», — побажав духовний лідер українців.

На завершення Блаженніший Святослав уділив усім архиєрейське благословення.

Пригадаємо, що впродовж чотирьох тижнів у Патріаршому соборі Воскресіння Христового щодня молилися за відступлення пандемії коронавірусу, за недужих, за медичних працівників, за все людство. Після молитви відбувалися духовні реколекції.

 

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next